El producte de Mercadona pel coronavirus que està revolucionant el mercat

L'organització ha fet una anàlisi en la qual pots descobrir si estàs utilitzant la mascareta més eficaç

Les mascaretes Deliplus de Mercadona, les millors valorades del mercat
Les mascaretes Deliplus de Mercadona han estat les millors valorades entre els supermercats | Mercadona

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU ha realitzat una anàlisi en la qual ha detectat la millor i la pitjor mascareta que es pot trobar al supermercat.

L'ús de la mascareta  porta sent un tema recurrent des que va començar la pandèmia del coronavirus. I és que han estat moltes les opinions i informacions que hem rebut en el transcurs d'aquests mesos. Finalment, la màscara és obligatòria a tot l'estat.

Deliplus de Mercadona, la millor de les mascaretes analitzades

Els supermercats, ràpidament, van començar a comercialitzar aquest article tan demandat. Però, hi ha algunes més eficaces que altres? La resposta és clara: Sí. Per això, et presentarem quines són les de presentar una menor eficàcia davant d'un possible contagi, tant en mascaretes quirúrgiques com higièniques.

Les màscares quirúrgiques són articles sanitaris que ja estaven regulats abans de la pandèmia. Normalment, les que s'utilitzen són d'un sol ús. Per la seva banda, les mascaretes higièniques no són un producte sanitari. Poden ser tant d'un sol ús com reutilitzables.

Segons explica l'OCU, les autoritats sanitàries han facilitat autoritzacions d'ús temporal per a models que tenen certificació xinesa. Aquestes màscares solen tenir un preu econòmic i solen ser de venda lliure. Però no tothom confia en l'eficàcia d'aquestes.

Llavors, quina mascareta he de comprar al supermercat? L'OCU ha analitzat 11 màscares, 8 d'un sol ús i 3 reutilitzables, de venda en supermercats. En aquesta anàlisi, va valorar la seva capacitat de filtració i respirabilitat, a més de resistència, comoditat, etiquetatge... I entre aquestes es troben les Deliplus, que es poden adquirir a Mercadona

La millor mascareta d'un sol ús, segons l'OCU

En aquest total de 8 productes analitzats de màscares sol ús, l'OCU ha volgut destacar la mascareta Deliplus de Mercadona com, literalment, «la millor de les mascaretes analitzades».

  • Es tracta d'una mascareta higiènica de 3 capes que compleix amb els requisits de la norma UNE 0064.
  • Té una eficàcia de filtració que arriba al 99%.
  • Bona respirabilitat.
  • Un paquet de 10 màscares costa 10 euros.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de Mercadona (@mercadona) el

La millor mascareta reutilitzable

Pel que fa a les màscares reutilitzables (és a dir, rentables), l'OCU ha determinat que la millor dels tres productes analitzats és la BELPLA de Consum, catalogant com 'Compra Mestra'.

  • Mascareta reutilitzable amb quatre capes que compleix amb la norma UNE 0065.
  • Destaca per la seva respirabilitat.
  • Després de 5 rentades, té una eficàcia de filtració del 86%.
  • Encara que costa 1 euro, el preu real de cada màscara és de 0,20 euros, ja que es poden rentar fins a 5 vegades.

Les pitjors valorades del rànquing

Com ja hem dit, l'OCU ha seleccionat 11 màscares per analitzar. A la cua d'aquesta anàlisi, hem trobat que la pitjor mascareta d'un sol ús segons l'OCU, és la Hebei Shi'An de Carrefour . Això no obstant, té una puntuació de 71 punts (bona qualitat). Té un preu de 0,60 euros cada mascareta, tres capes, i vénen 25 unitats per paquet.

Per la seva banda, les que no han tingut tanta sort són la reutilitzable Tèxtil Santanderina de Carrefour. Compta amb dues capes i vénen dues unitats per paquet. El preu per ús és de 0,58 euros. Segons l'OCU, l'eficàcia de filtració en les màscares reutilitzables és menor, encara que sigui acceptable. Això no obstant, té una puntuació de 54 i es cataloga com 'qualitat mitjana', amb un aprovat just.

Després d'aquesta, el segueix la mascareta reutilitzable de Lidl d'Ágatha Ruiz de la Prada amb 61 punts; un model molt desitjat per la població.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de Lidl Espanya (@lidlespana) el


Comentaris

envia el comentari