Diversos clients esperant per a poder accedir a una botiga IKEA amb les llestres grogues darrere

Ikea aposta per Catalunya en plena crisi: dues bones notícies

La marca sueca té previst invertir uns 150 milions d'euros

Ikea està treballant en un nou concepte de proximitat i per això vol obrir nous formats de tenda al centre de les grans ciutats. El gegant suec vol implementar aquesta nova estratègia en 30 ciutats de tot el món, entre les quals hi ha Barcelona i Madrid. 

La marca sueca té previst invertir 150 milions d'euros, durant els pròxims tres anys, per tirar endavant aquesta estratègia global que forma part del seu pla d'expansió al país i que s'espera que generi fins a 750 llocs de feina directes a Espanya, segons recull el digital 'Metrópoli Abierta'.

Nous objectius: «Ser més accessibles i assequibles»

Ikea està realitzant aquesta inversió per incrementar la capacitat logística de les tendes i així poder-les adaptar a una «nova realitat». Entre els objectius de la marca sueca hi ha «ser més accessibles i assequibles» és per això que requereix agilitat i una capil·laritat més gran que permeti assegurar l'entrega en una xarxa més amplia de punts de recollida i que tingui un impacte positiu en el medi ambient.

D'altra banda, les tendes d'Ikea que hi ha a l'Hospitalet de Llobregat i a Badalona van donar material sanitari i llits durant la pandèmia per tal d'ajudar en la lluita contra el coronavirus. Així doncs, es van donar més de 200 matalassos i robes a l'Ajuntament de Badalona per habilitar un pavelló municipal utilitzat per atendre les persones sensesostre. També es va donar material a diversos hospitals locals per atendre pacients afectats per la Covid-19.

Així doncs, es van destinar 80 unitats a l'Hospital Germans Trias i Pujol, 100 unitats a l'Hospital de Granollers i 132 unitats de roba de llit a l'Hospital Calella Blanes. A més, es va fer una donació de 40 safates a la residència per persones grans Germanetes dels Pobres de Barcelona.

Primark obre una botiga al centre de Barcelona

Ikea no és l'única marca coneguda que s'instal·la a Barcelona. El passat dimarts 30 de junyPrimark  inaugurava un nou establiment al centre de Barcelona. La nova botiga està situada a Plaça Catalunya, al costat del Hard Rock Café i La Rambla i es tracta del segon Primark més gran que hi ha a Espanya amb 7.253 metres quadrats repartits en sis plantes.

Aquesta és la quarta botiga que la marca irlandesa obre a Barcelona i tot sembla indicar que no serà l'única que s'inauguri a Catalunya durant aquest 2020. Segons algunes fonts de l'empresa, Primark s'estaria plantejant la possibilitat d'obrir un establiment al municipi de Girona.