Dona fent el gest d'OK al mig del passadís d'un supermercat

L'OCU dicta sentència: 2 supermercats catalans, entre els 3 millors de tot Espanya

Els experts han enquestat clients de tot el país per saber quins són els millors supermercats. Pren nota!

La majoria de les persones tenen un supermercat preferit per fer la compra, ja sigui per l'oferta de productes que ven, per l'accessibilitat o per pur costum. Per això, l'Organització Mundial de Consumidors (OCU) ha volgut fer una llista amb els millors supermercats que hi ha al país.

Per fer el rànquing, els experts han fet una enquesta on s'ha valorat la qualitat dels articles, els preus, l'atenció dels treballadors... I, mitjançant els resultats, s'ha pogut concloure quin és el millor.

Aquests són els millors supermercats del país

Tot i que Mercadona o Lidl són un dels més sonats, no entren ni tan sols a la llista dels 10 millors supermercats. Els que encapçalen la llista són tres supermercats amb més de 80 punts sobre 100, dos dels quals són de Catalunya.

TOP 3: Els supermercats més ben valorats

Supermercat

Puntuació

Esclat

84

Costco

81

Bon Preu

80

Com podem observar, Esclat, Costco i Bonpreu són les millors cadenes de tot el país, segons l'OCU. Tant el primer, com el tercer, són dos supermercats catalans, que han deixat enrere grans superfícies com El Corte Inglés o Aldi.

Els clients prefereixen aquests tres supers, sobretot, per la relació qualitat-preu, ja que els productes qualitatius que venen concorden amb el cost. Per contra, El Corte Inglés i Hipercor tenen una bona puntuació quant a l'oferta de productes, però els resta molt el preu d'aquests.

La llista completa dels millors supermercats

Tal com assenyala l'OCU, els clients que volen comprar carn prefereixen anar a Esclat o a Cosco, una multinacional que ve d'Amèrica i que es pot trobar tant a Madrid com a Sevilla i Biscaia.

Però, quan es tracta de peix, aquests dos grans competidors continuen sent de les opcions favorites i passa el mateix amb la fruita i la verdura. Això sí, BonÀrea entra al top 3 pel que fa a millors productes de marca blanca.

En resum, aquests són els altres supermercats que es troben per sota dels tres preferits:

Puntuació dels altres supermercats

SupermercatsPuntuació
El Corte Inglés

77 punts

Hipercor

77 punts

Aldi

76 punts

BonÀrea

75 punts

Consum

75 punts

Family Cash

75 punts

Hiper Usera

75 punts

És important destacar que cadenes com Spar o Condis són de les pitjors valorades pels experts, quedant-se en una posició molt més baixa, sigui pels articles o pels preus.