Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb una persona amb un carro al passadís d'un supermercat i un cercle amb peix fresc al taulell d'una peixateria

L'OCU alerta del pitjor supermercat per anar a comprar peix: millor evita'l

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha realitzat una enquesta aclaridora sobre els hàbits dels clients

Un dels aliments imprescindibles que incloure a la nostra dieta és el peix. No obstant això, tot i que és recomanable consumir-lo, sí que cal anar amb compte en fer-ho, ja que cal fixar-se en la seva qualitat.

Factors com l'origen, la cura o la conservació influeixen a l'hora d'escollir un bon peix. Per aquest motiu, des de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), han fet una anàlisi del pitjor i el millor supermercat per comprar-lo.

L'OCU analitza enquestes de més de 4.000 consumidors

Des de l'OCU, amb l'objectiu d'ajudar els consumidors a triar els millors productes del supermercat, han fet un estudi sobre un total de 38 establiments.

Per això, han analitzat les opinions de més de 4.000 clients. A més a més del peix, també s'han estudiat altres productes com la carn, el pa, la fruita o la verdura.

D'altra banda, a l'enquesta s'han tingut en compte diferents factors. Entre ells, la varietat, la neteja i l'estructura i l'organització del local, així com els temps d'espera o els preus i no només la qualitat.

Aquest és el pitjor supermercat per comprar peix

Després d'haver analitzat totes les dades, l'OCU ha determinat que l'establiment que ha sortit més malparat segons l'opinió dels consumidors ha estat Covirán. Obté una puntuació de 55 sobre 100.

Imatge d'una botiga Coviran amb dos empleats davant
Covirán ha sacado la peor nota | Covirán

Just davant de Covirán, Lidl i Aldi són al segon i al tercer lloc dels supermercats als quals menys usuaris acudeixen per adquirir peix a Espanya.

Aquestes són les millors superfícies per comprar peix

A través d'aquesta anàlisi també s'han pogut conèixer els supermercats més ben valorats en aquest aspecte. Destaca al primer lloc Costco, amb una puntuació de 93 sobre 100. En el segon lloc, per la seva banda, hi ha Esclat.

Els tres millors supermercats per comprar peix, segons l'OCU

SupermercatPunts sobre 100
Costco93 punts
Esclat84 punts
Bon Preu80 punts

Aquests dos supermercats han aconseguit una bona valoració per a l'OCU, tenint en compte la qualitat, l'oferta i els preus del peix i altres productes. Esclat, a més, és un dels que aconsegueixen convèncer els consumidors una vegada més.