Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona mira preocupada una pizza

L'OCU fa un avís sobre les pizzes congelades del supermercat: molt de compte

L'organització recorda que cal anar amb compte, ja que són aliments processats poc recomanables en general

La pizza és un dels aliments més consumits gràcies al seu sabor i senzillesa. Tot i això, en l'actualitat és cada vegada més comú comprar-la congelada en supermercats, per la qual cosa l'OCU ha dut a terme una completa anàlisi sobre aquest producte.

Als comerços es pot trobar un ampli catàleg de pizzes precuinades. Per ajudar-vos a triar, des de l'organització han realitzat un estudi de més de 150 opcions. Això sí, la majoria no treu bona nota a la seva Escala Saludable.

Aquest és l'avís de l'OCU sobre les pizzes congelades dels supermercats

Després de comparar 153 pizzes, refrigerades i congelades i de tota mena, des de l'OCU adverteixen que 3 de cada 4 opcions han obtingut una mala valoració a l'Escala Saludable.

Aquest índex atorga una puntuació als aliments processats segons la composició nutricional després d'estudiar factors com el contingut en sucres, greixos saturats, additius i sal.

Massa de la nova pizza familiar de Lidl
Les pizzes són un salvavides si necessites un sopar ràpid i senzill, però no són del tot sanes | catalunyadiari.com

El problema rau en els seus valors nutricionals

Com indica l'organització, les pizzes del supermercat porten excés de sal. Per exemple, uns 200 grams aporten prop del 50% de sal diària recomanada. A més, la majoria tenen excés de greix, sobretot, les pizzes de formatge.

També han trobat diverses opcions amb excés d'additius que, de manera freqüent, sense innecessaris i fins i tot poden comportar riscos. Per últim, parlem d'aliments amb moltes calories. De fet, una ració pot aportar gairebé 500 kcal.

Aquestes són les millors pizzes congelades del supermercat

Des de l'OCU, així mateix, han destacat que hi ha una excepció: les pizzes vegetals poden ser una alternativa. En aquest cas, 17 de 25 han obtingut una valoració acceptable. L'organització en destaca dues com les més recomanables.

Veggie Lovers Pizza

En primer lloc, destaca la pizza vegetal congelada Veggie Lovers Pizza, de la marca Garden Gourmet. Compta amb una bona composició nutricional, alta quantitat de vegetals, pocs greixos saturats i no té additius.

Pizza Veggie Lovers de Garden Gourmet
Es tracta de la més ben valorada per l'OCU | Muffin Creatives de Pexels, OCU

Vegetal de Forno di Pietra

Aquesta opció vegetal de Buitoni també destaca per no portar additius. Tot i això, com recorden des de l'OCU, té menys ingredients vegetals que l'anterior. Això sí, surt més econòmica al supermercat.