Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb caldera i home amb fred i bufanda

L'OCU ho té clar: la millor caldera per no tenir sorpreses a l'hivern

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet una anàlisi dels models més recomanables del mercat

Amb l'arribada del fred, hi ha elements de casa nostra on hem de pensar perquè estiguin sempre a punt. És el cas, per exemple, de la caldera. A l'hora de comprar-la, com a consumidor, potser no saps per on començar.

Dins del mercat hi ha una gran varietat de calderes de gas, cosa que complica l'elecció. Les característiques i els preus són diferents i, per això, des de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) han fet una anàlisi sobre les més recomanables.

Què has de tenir en compte abans d'escollir la teva caldera

Abans d'adquirir una caldera, són diverses les coses en què has de pensar. En primer lloc, has de tenir en compte la mida del teu habitatge. D'aquesta manera podràs conèixer la potència que necessitarà la caldera.

D'una altra banda, també has de pensar en quin tipus de combustible tindrà la teva caldera, ja que n'hi ha de gas, de gasoil o de biomassa. Així mateix, les prestacions també són importants. Algunes tenen, per exemple, regulació remota, entre d'altres addicionals.

L'OCU ha fet una anàlisi sobre les calderes més recomanables

Amb l'objectiu d'ajudar-te a estalviar temps i diners en la teva elecció, des de l'OCU han fet un estudi analitzant 20 calderes de gas que es poden trobar de manera senzilla al mercat.

Per fer aquest estudi, l'organisme s'ha fixat en els factors següents:

  • Consum elèctric: quanta electricitat consumeix la caldera (un punt molt important)
  • Rendiment: l'eficiència, mesurant-la en percentatge
  • Emissions: nivells de monòxid de carboni i òxids de nitrogen que emet
  • Seguretat: mecanismes de seguretat incorporats
  • Estabilitat d'aigua calenta: la seva capacitat per mantenir la temperatura
  • Cost: el preu de compra i el seu cost anual de funcionament
  • Facilitat: si és senzill instal·lar-la i utilitzar-la en el dia a dia

Les millors calderes per protegir-te del fred segons l'OCU

Amb tots aquests aspectes a la mà, des de l'OCU han estat capaços de destacar dos models en concret que has de tenir en compte si estàs pensant a adquirir una nova caldera pròximament.

COINTRA Superlative Plus

La COINTRA Superlative Plus ha estat la caldera que ha obtingut millor puntuació en l'estudi de l'OCU. Es tracta d'un model que destaca pel rendiment, el funcionament sense soroll i el reduït consum elèctric. Es pot trobar a un preu entre 814 € i 1.199 €. El cost anual és de 740 € a 15 anys.

Muntatge amb llar de fons i caldera
La millor caldera puntuada per l'OCU | OCU, corelens

FERROLI Bluehelix Tech RRT 24 C

En segon lloc, destaca la FERROLI Bluehelix Tech RRT 24C. També crida l'atenció pel bon rendiment, la seguretat, així com l'estabilitat d'aigua calenta. Pel que fa al preu, es pot trobar entre 820 € i 1.170 €. El cost anual és de 729 € a 15 anys.

Altres models de caldera interessants

Així mateix, des de l'OCU també destaquen uns altres models interessants amb bona puntuació en la seva anàlisi:

  • Junkers Cerapur Comfort ZWBE 24-3C: facilitat d'ús i baixes emissions. Costa entre 850 € i 1.200 € i el cost anual és de 730 € a 15 anys.
  • Vaillant ecoTEC plus VMW 246/5-5: molt eficient i silenciosa. El seu preu és entre 840 € i 1.180 €. El seu cost anual és de 720 € a 15 anys.
  • Saunier Duval ThemaClassic Condens F 25: senzilla d'instal·lar i utilitzar. El seu preu és entre 830 € i 1.160 €. El seu cost anual és de 735 € a 15 anys.

Preus i ofertes actualitzats el dia 05/03/2024. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i Catalunya Diari no es fa responsable dels possibles canvis.