Imatge d'arxiu d'unes croquetes

Les millors croquetes que pots trobar al súper, segons l'OCU

T'apassiona aquest aperitiu, però no tens temps de cuinar? T'expliquem quines són les millors croquetes que pots comprar al súper

Algú ha dit 'croquetes'? Admetem-ho: la gran majoria de la població sent passió per aquest deliciós aperitiu. I no ens estranya: el seu sabor no és comparable amb cap altre i, a més, es pot preparar per a conquerir tots els paladars. Tot i que les més populars són la de pernil i pollastre, podem trobar croquetes farcides de tota mena d'aliments: espinacs, ceps, gambes, formatge...

A més, sabem que no hi ha res comparable amb unes bones croquetes casolanes. No obstant això i, malgrat que les croquetes casolanes són dels millors aperitius que existeixen, també som conscients que no totes les persones s'organitzen bé a la cuina ni tenen temps per a elaboracions.

Per això, les croquetes congelades que es poden comprar al súper també triomfen en vendes a causa que simplement s'han de fregir i ja està. Però, quines són les millors croquetes que pots trobar al mercat?

Les 4 millors croquetes del mercat

L'Organització de Consumidors i Usuaris s'ha posat mans a l'obra per descobrir quines són les millors. Per a això, s'han tingut en compte el gust, els ingredients, l'etiquetatge, la forma i el tipus de croqueta. S'han analitzat un total de 19 croquetes de pernil i 4 de carn d'olla. Vols saber quines són les que se situen al cap del rànquing? T'ho expliquem a continuació.

1. Croquetes de carn d'olla - 'La Cocinera'

Segons indica l'OCU, la puntuació més alta l'han aconseguit les 'Croquetas de Cocido La Cocinera', obtenint un total de 61 punts sobre 100. L'organització les ha catalogat com a 'compra mestra', i el seu preu mitjà per envàs és de 2,24 - 3,48 euros.

2. Croquetes de pernil 'Fridela' - 'La Cocinera'

Per la seva banda, les croquetes de pernil 'Fridela' igualen la puntuació de les de 'La Cocinera', i obtenen 61 punts i l'etiquetatge del 'millor de l'anàlisi'. El seu preu mitjà per envàs és de 3,76 euros.

3. Croquetes de pernil salat - 'La Cocinera'

Les croquetes de pernil salat de 'La Cocinera' se situen les terceres en l'anàlisi, amb 60 punts sobre 100. Aquestes croquetes són considerades 'Compra Mestra' segons l'OCU. El seu preu mitjà per envàs és d'1,98 - de 2,75 euros.

4. Croquetes de carn d'olla 'Delicatessen Preli' - Mercadona

Per la seva banda, les croquetes de carn d'olla 'Delicatessen Preli' de Mercadona també es colen al 'top 4' de millors croquetes, amb un total de 58 punts sobre 100. Aquest producte, a més, compta amb la medalla de 'compra avantatjosa'. El seu preu mitjà per envàs és d'1,50 euros.

Bones opcions

Les croquetes de pernil ibèric recepta 'Gourmet', de la marca 'Maheso', aconsegueixen una puntuació de 59 punts, i el preu per envàs d'aquest producte és d'1,73 - 2,39 euros. També de la mateixa marca, 'Maheso', tenim el següent lloc del rànquing: les croquetes de cuit recepta suprema, que compten amb una puntuació de 55 punts sobre 100 i el seu envàs té un preu que va des dels 1,50 euros fins als 2,12 euros.

Les croquetes de pernil 'Preli' de Mercadona també aproven pels pèls i aconsegueixen una puntuació de 51 punts sobre 100. El preu de l'envàs és d'1,10 euros. Per la seva banda, la mateixa puntuació aconsegueixen les croquetes tradicionals d'estofat de carn d'olla amb pernil de El Corte Inglés, l'envàs té un preu que va des dels 2,49 euros fins als 3 euros.

Les pitjors valorades del rànquing

Per la seva banda, a la cua de la llista de l'OCU trobem les croquetes de pernil 'Auchan' de 'Alcampo', amb una puntuació de 41 punts sobre 100, les croquetes de pernil de 'Condis', amb la mateixa puntuació.

L'última posició del rànquing de l'organització l'ocupa les croquetes de pernil 'Pulgar Alcampo', amb una puntuació de 39 punts sobre 100. Segons indica l'OCU, aquestes croquetes diuen que són de pernil «quan només té un 0,3% d'aquest ingredient».

Tot i els resultats d'aquest rànquing, l'OCU explica que la proporció de massa respecte a l'arrebossat ronda el 80% en totes les marques. Per la seva banda, pel que fa a la composició, assenyala que «haurien d'evitar additius innecessaris com a colorants (8 croquetes els porten), espessidors (3 productes) o el glutamat potenciador de sabor (6 marques el porten)».