Plat de gaspatxo amb verdures i oli, envoltat dels ingredients principals

L'OCU no té dubtes: el gran enemic de Mercadona ven el millor gaspatxo

El que més es busca és que s'assembli a la recepta tradicional

No és la primera vegada que parlem de menjar d'estiu en aquest apartat. De fet, ara que s'acosta el període estival, alguns productes tornaran a estar disponibles als supermercats i molta gent ho estava esperant.

A més, sempre ens agrada comprar aquells de més qualitat i al millor preu. Per això, la relació qualitat-preu és un requisit indispensable a l'hora de fer la compra. Més encara avui dia que omplir la nostra cistella ens costa cada cop més diners.

Per ajudar-nos, sovint recorrem als estudis de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) per obtenir informació. Habitualment, solen publicar estudis en què han analitzat diferents productes dels supermercats nacionals per establir quin és el de millor qualitat i, alhora, el que millor surt de preu.

Ara ho han tornat a fer, i el protagonista de l'estudi ha estat un plat molt típic de l'estiu i que té molts seguidors. No et farem esperar a saber quin és: es tracta del gaspatxo. Aquest aliment que pot servir per a qualsevol dinar, berenar, aperitiu, sopar… És a dir, per quan més ens agradi atesa la seva versatilitat.

Aquest gaspatxo és el que més s'assembla al tradicional

L'OCU ja ha donat a conèixer quins són els gaspatxos que, segons l'estudi que ha dut a terme, són els més ben valorats. Per a la mostra s'han fet servir els que venen diferents cadenes de supermercats d'Espanya. Els resultats sorprenen, ja que allunyen Mercadona de la primera posició.

Concretament, el millor posicionat ha estat el gaspatxo tradicional Chef Select que es ven a Lidl. Ara mateix té un preu d'1,55 €, després de la rebaixa permanent que ha tingut, i es ven en un envàs d'1 litre. D'altra banda, també és possible comprar un pack de tres minibrics que contenen 330 ml de producte i que costen 1,89 €.

Muntatge amb la imatge d'una botiga de Lidl de fons i el seu gaspatxo tradicional Chef Select
El gaspatxo tradicional Chef Select de Lidl ocupa el primer lloc al llistat de l'OCU. | España Diario TIPS

A la segona posició ens trobem amb el gaspatxo de la marca Alipende que es ven a la cadena de supermercats Ahorramas. En aquest cas, també parlem d'un envàs que conté 1 litre de producte. El que varia és el preu, ja que costa 1,70 €.

Muntatge amb una imatge d'una botiga d'Ahorramás i el seu gaspatxo de la marca Alipende
A Ahorramas trobaràs l'envàs d'1 litre de gaspatxo per 1,70 €. | España Diario TIPS

Tancant aquest podi, ara ja sí, ens trobem amb el gaspatxo andalús de Mercadona. Aquesta varietat que la cadena valenciana té a la venda val 1,30 € i el bric conté 1 litre de producte.

Muntatge amb una imatge de carrets del Mercadona i el seu gaspatxo de la marca Hacendado
El gaspatxo de la marca Hacendado de Mercadona ocupa el tercer lloc al llistat de l'OCU. | España Diario TIPS

Què s'espera d'un gaspatxo de supermercat?

El gaspatxo casolà és, sens dubte, una de les millors opcions que podem escollir. Conté vitamines i minerals, i l'aportació calòrica es pot regular tenint en compte la quantitat d'oli d'oliva i de pa. A més, cal no oblidar que no hi ha cap com el que es fa a casa, sobretot si es fa servir una recepta tradicional.

Tanmateix, hi ha qui no té temps o no es vol posar a cuinar-lo. Per a aquestes persones existeix el gaspatxo de supermercat. Aquest simplement s'ha de servir al recipient on el vulguem prendre. A més, el podem portar amb nosaltres on vulguem gràcies al seu envàs.

El problema en aquest cas és que costa trobar-ne un que s'assembli al sabor que té el tradicional. Evidentment, les enquestes mostren quin és el més similar, però això no implica que es puguin arribar a notar les diferències. El que sí que és veritat és que aquesta opció de gaspatxo té menys calories, ja que conté menys quantitat d'oli.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!