Imatge d'un pa de supermercat.

Alerta de l'OCU: el pitjor supermercat de tot Espanya per comprar el pa és català

Un estudi de l'OCU assenyala un grup català: és el pa de menor qualitat que podem trobar als supermercats

És un dels hàbits del dia a dia. Baixar de casa, fer el cafè i comprar el pa. Avui en dia, però, és molt habitual que, enlloc d'anar al forn de pa de tota la vida, optem per comprar el pa al supermercat. És pràctic i, tot i que no és tan bo, és bastant més barat.

Però compte, perquè un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) del passat gener indica que el pitjor pa del mercat el podem trobar en un supermercat català. 

El pitjor supermercat per comprar pa és català 

L'anàlisi de l'OCU era clar. Estudiava el percentatge de clients que compraven diversos productes a 18 supermercats. No només se centrava en el pa, sinó amb molts altres productes i aliments com els productes carnis, els processats o el marisc. 

La puntuació del pa, però, era una de les que més cridava l'atenció. Ja que després d'estudiar els supermercats que podem trobar als nostres carrers, una cadena catalana en concret, comptava amb una nota molt inferior que la resta pel que fa referència al pa. Era el cas de BonÀrea, que forma part del Grup Alimentari Guissona.

Segons l'estudi, BonÀrea comptava amb 22 punts per sota de la mitjana establerta pels altres supermercats. Això sí, cal destacar que, si bé és cert que el pa d'aquest supermercat en sortia molt mal parat, també és cert que BonÀrea era qualificat pels clients com el millors establiments on comprar carn. 

I és que la fidelització, en aquesta línia, és un dels punts forts de la firma. El 84% dels clients explicaven a l'OCU que hi compraven productes càrnics de manera habitual. 

I el millor pa, on el podem trobar?

A Lidl. Segons l'OCU, la firma alemanya és la que més clients té fidelitzats en relació a la compra de pa. El cert és que Lidl fa anys que aposta per un pa de qualitat més premium i el té en una secció més apartada del supermercat. 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp 

Quelcom que també fa Mercadona, que és el segon supermercat més ben valorat pels clients que compren pa. En aquest cas, el grup valencià compta amb una fidelització del 52%.