Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb trossos de xocolata negra i cullera amb cacau i cercle vermell amb logo de l'OCU

L'OCU parla clar: les 3 millors xocolates d'Espanya costen menys d'1 euro

A l'últim estudi de l'OCU descobrim quines són les xocolates negres més saludables i més econòmiques, per menys d'1€

La xocolata és un producte que gairebé tothom estima. Siguin els grans o els petits, és estrany que al llarg de la setmana no es consumeixi en diverses ocasions; en rajoles de xocolata, en dolços, esmorzant xurros amb xocolata...

El cert és que en la nostra infància el normal és optar per la xocolata amb llet o fins i tot la xocolata blanca. Ens agrada perquè és molt dolça i, en portar molt de sucre, el nostre paladar no té cap problema per acceptar-ho, més aviat tot el contrari.

No obstant això, a mesura que va passant el temps tots comencem a interessar-nos pel menjar saludable. És en aquest punt quan ens adonem que hem de substituir la nostra estimada xocolata amb llet, per la xocolata negra.

L'ideal és començar per una xocolata negra amb un 70% i, si veus que ho toleres durant uns mesos, anar pujant el % fins a arribar al 100%. No obstant això, si et resulta massa amarg, que és una cosa que sol passar moltes vegades, pots optar per una xocolata negra d'un 70% amb ametlles.

Les millors xocolates negres segons l'OCU

Segons l'Organització de consumidors i usuaris (OCU), les millors xocolates negres per menys d'1 € són: Alipende 72%, costa 0,90 € els 100 grams i el podem trobar a Ahorramás. Xocolata El Corte Inglés 72% el qual costa 0,89 € els 100 grams. I, finalment, hi ha Consun 72%  que té un preu molt similar 0,90 € els 100 grams.

Rànquing de les 3 millors xocolates per menys d'1 €, segons l'OCU

Xocolata

Punts sobre 100

Alipende 72 % cacau

81

El Corte Inglés 72 % cacau

81

Consum 72 % cacau

80

Les tres millors xocolates negras segons l'OCU, muntatge de foto
Pren nota d'aquestes 3 millors xocolates! | catalunyadiari.com

Aquestes tres xocolates negres són els guanyadors al rànquing de l'OCU. No obstant això, també ens adverteixen que, encara que la xocolata negra és més saludable, també engreixa. Per tant, cal fer un consum responsable d'aquest aliment.