Quan tenim roba blanca, el que més ens agrada és que mantingui aquest color, per moltes rentades que tingui. De fet, és un dels objectius de moltes persones perquè aquestes peces es conservin com el primer dia i no semblin més velles del que són. Per això, hi ha molts productes al mercat creats amb aquest propòsit.
Però com passa amb tot, no tots són igual de vàlids i, encara que prometin aconseguir una blancor total a cada rentada, no és així. Per això ens deixem guiar per les opinions de les persones o busquem informació per saber si realment aconseguirem el resultat que busquem.
Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha cregut convenient fer un estudi sobre aquest tema. En concret, hi ha volgut fer una comparació entre diversos detergents que estan a la venda i que prometen ser els idonis per conservar la blancor de les nostres peces.
Entre les conclusions que han tret, hi ha el fet que no tot són avantatges en aquests productes. Hi ha pros i contres que cal tenir en compte a l'hora d'adquirir-los. Per exemple, pot ser que alguns, tot i ser bons en la seva comesa, siguin agressius per a les pròpies peces.
L'OCU destaca aquests tres detergents per a roba blanca
Un cop fet l'estudi, l'OCU ha establert quins són els tres detergents de roba blanca que destaquen més. El factor determinant que ha fet que es declini per ells és la relació qualitat-preu que tenen. I és que no tot és l'efectivitat, ja que la butxaca també afecta l'hora de fer la compra.
Per això, aquí us deixem aquestes tres opcions. Com veuràs, no pertanyen a les marques comercials més conegudes en aquest àmbit. I és que les marques blanques tornen a guanyar terreny posicionant-se als primers llocs d'aquesta llista.
1. Esselt Eco d'Aldi
El primer detergent d'aquesta llista es pot adquirir a les botigues de la cadena Aldi. Ve en format gel i al seu envàs ens promet que podrem fer fins a 30 rentats amb ell. Està a la venda per 3,29 euros, fet que suposa un preu per rentada de 0,11 euros.
Ara toca entrar als seus avantatges i desavantatges. Començant per la part negativa, no podràs fer-lo servir amb roba de color perquè veuràs com els colors es veuen afectats i el resultat final no serà l'esperat.
Tot i això, si és en aquest lloc és perquè té moltes coses bones. Per exemple, és molt eficaç per treure les taques, fins i tot algunes resistents com poden ser les de vi o cafè. A això cal sumar-hi que el seu format eco recàrrega té baix impacte ambiental. I per últim, dir que és molt econòmic.
2. Formil roba blanca superconcentrat de Lidl
Seguim amb les cadenes alemanyes, en aquest cas, d'Aldi passem a Lidl per conèixer el detergent de roba blanca. Novament, ens tornem a trobar amb un producte que ve en gel, encara que en aquest cas està pensat perquè ens doni per a 28 rentades. Tanmateix, el producte matisa que podria ser més rendible si es fa servir la dosi recomanada per a brutícia mitjana.
Tornem a mirar els seus avantatges i desavantatges, tornant a començar per aquestes darreres. En aquest sentit, l'envàs és allò que més el perjudica, ja que està fet de plàstic no reciclat, cosa que provoca que tingui un gran impacte ambiental.
Per contra, novament en els avantatges trobem que és un detergent molt eficaç. En aquest cas, se'n destaca l'èxit per acabar amb les taques de greix. A més, el seu preu també és rellevant perquè costa 3,49 euros, fet que suposa una despesa de 0,12 euros per rentada.
3. Optimal Clean Frescor d'Alpí de Carrefour Expert
Després de dos detergents en gel, ara ens trobem a la llista amb un que es ven en pols. A més, l'envàs ens dona per a més rentats, arribant a durar fins a 70. D'altra banda, el detergent de Carrefour es ven a 9,59 euros, fet que suposa un cost per rentada de 0,14 euros.
Així doncs, si vols treure taques de xocolata, aquesta no és la millor opció que pots triar, ja que el seu principal desavantatge és que no és eficaç amb aquestes. Tot i això, aconseguiràs una blancor idònia eliminant la resta. A més, tampoc té un impacte ambiental gaire alt.