Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Lidl

Perfectes per a picotejar: els 7 formatges econòmics de Lidl premiats pel seu sabor

Si t'encanta el formatge, no et pots perdre aquestes propostes tan interessants

Ets amant del formatge? Un plat de formatges no és ideal només per servir amb vins o com a complement de plats principals. És una opció apetitosa perfecta per a qualsevol festa. A continuació, trobaràs la recopilació dels 7 formatges de Lidl més ben valorats i barats que possiblement t'encantarà.

Si has pensat mai a preparar un plat de formatges, pots començar a muntar la safata escollint les millors varietats. Per exemple, triar formatges durs i tous, alguna cosa tradicional (o familiar) i alguna cosa nova per al nostre plat.En total, és bo disposar d'entre 3 i 6 formatges diferents. I què millor que optar per aquests formatges barats i premiats de Lidl?

Quins són els formatges barats de Lidl premiats pel seu sabor?

La veritat és que el World Cheese Awards (WCA) és un dels premis més prestigiosos quan parlem sobre formatges. I tres formatges de Lidl han rebut sengles reconeixements als WCA. Per això, qualsevol consumidor pot emportar-se a casa un formatge que ha estat premiat només visitant Lidl.

En tercer i segon lloc, trobem el formatge barreja curat 'Roncero' (a 2,39 €) i el formatge fresc tradicional de cabra 'Roncero' (a 1,85 €). Aquests dos han guanyat el bronze i la plata, respectivament.

Formatge curat Roncero Lidl
El formatge curat Roncero és un dels millors posicionats. | Catalunya Diari

No obstant això, el millor valorat ha estat el formatge anyenc al pedro ximenes, una varietat de curació de 8 mesos (a 2,09 €) que es ven en unitats de 100 grams. Aquest ha estat el guanyador de la medalla d'or als WCA.

Formatge anyenc al pedro ximenes de Lidl
La medalla d'or l'ha guanyada el formatge al pedro ximenes. | Catalunya Diari

I no només això, sinó que cinc formatges més han estat també premiats als International Cheese & Dairy Awards: el formatge d'ovella trufat (a 2,59 €), el formatge d'ovella amb xili de Jalapa (a 3,99 €), el formatge d'ovella amb mojo picón (a 3,99 €), el formatge d'ovella curat amb oliva negra (a 3,99 €) i el formatge d'ovella amb all negre (a 2,49 €). De fet, aquest darrer va obtenir-ne la medalla de plata.

Ja saps quina és la teva opció preferida?

Com podem servir el nostre formatge preferit?

La composició del plat de formatge, el disseny extern, el servei i la degustació està estrictament regulat pels xefs francesos. No cal dir que els creadors del Camembert, Brie i Mimoleti saben molt sobre com preparar jocs de formatge.

En alguns països, com ara França, una selecció de formatges serveix com a plat principal, se serveix amb vins i, sovint, també serveix com a postres.Afortunadament, l'abundància de varietats de formatge per a tots els gustos permet no limitar-se a una forma festiva, sinó que es pot consumir en qualsevol moment de l'any.

Taula amb diversos formatges
Posar els formatges en una taula de fusta pot ser una gran presentació. | Getty Images

No obstant això, si vols sorprendre els teus convidats, has de saber algunes qüestions bàsiques a l'hora de servir-lo.Per exemple, és preferible comprar el formatge o els formatges a la vigília, o poc abans de servir-los. D'aquesta manera us assegurareu que es troben completament frescos.

A l'hora de conservar-los, els diferents formatges han de ser sempre servits i dividits en recipients separats. Així conservaran la seva aroma pròpia i no es barrejaran amb olors estranyes.

Per fer una composició versàtil i memorable pels nostres convidats, és preferible tenir moltes opcions. Hi ha una sèrie d'opcions necessàries, com ara: tendre (formatge de cabra), formatge blanc amb textura suau, formatge semitou, formatge blau i formatge dur.A l'hora de servir-lo, es recomana encaridament tallar els formatges en diferents llesques ben tallades i acompanyar-los sempre ambfruita, fruits secs i mel.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp