App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

El detall de Mercadona que ha tret un somriure als clients

Aquest detall de la cadena de distribució ha estat molt valorat en aquests moments

Mercadona
Mercadona ha tret un somriure als seus clients amb petits detalls | CatalunyaDiari

Mercadona ha brindat un detall que ho està petant en xarxes. La cadena de distribució és un dels líders a Espanya. En diverses ocasions, la companyia ha destacat per la varietat dels seus productes i la qualitat dels articles a un preu assequible, però això no ha estat l'únic que ha enamorat als consumidors.

 

Mercadona també és partidari d'obsequiar als seus clients amb gestos i detalls com, per exemple, el que s'ha pogut veure durant aquesta quarantena.

El gest de Mercadona

A causa del confinament, el repartiment de productes a domicili va incrementar i la cadena de supermercats va decidir alegrar als seus fidels usuaris amb un detall.

 

Des de llavors, a la part de dalt del camió de distribució de Mercadona es pot observar, juntament amb el logotip de la cadena, un breu missatge que informa de la seva arribada al domicili i que es pot veure des del balcó de casa teva: «Ja hem arribat». Aquest ha estat el gest de la companyia que ha aconseguit dibuixar un somriure als rostres dels consumidors.

 

 

El missatge de Cabify

Això, a banda d'acontentar una bona part dels usuaris, s'ha viralitzat a través de les xarxes socials de la mateixa manera que van fer altres marca com, per exemple, Cabify, al començar el confinament.

 

 

Durant la quarantena tots els cotxes de la plataforma van portar al capó un missatge d'ànim als sanitaris que estaven treballant sense parar amb l'objectiu de curar els infectats de coronavirus. «Aplaudeix fort. Aquí viatja un sanitari» va ser el missatge que es va poder llegir en els sostres que formaven part de Cabify.

Els 'Conguitos', un altre exemple viral de Mercadona

Els Conguitos estan creant una gran polèmica últimament. I és que molts usuaris han signat una petició perquè es canviï el logotip que, durant molts anys, s'ha utilitzat per a la imatge d'aquest producte. Aquests usuaris expliquen que, donada la situació en què ens trobem, implica molt racisme i dolor.

 

Altres afirmen que no cal canviar-ho, ja que els Conguitos s'han popularitzat sempre així, amb la imatge de la mascota somrient. Aquestes dues postures han convertit aquesta polèmica en l'únic tema de conversa en xarxes durant aquests últims dies.

 

La qüestió és que, a través d'aquesta polèmica, un producte de Mercadona també s'ha fet vital: els cacauets banyats en xocolata amb llet.

Els usuaris que estan a favor de canviar el nom de 'Conguitos', han utilitzat aquest producte Hacendado com a exemple que és possible fer-ho sense perdre el producte. El tuit s'ha viralitzat en qüestió d'hores, i compta amb més de 13 mil interaccions.