Muntatge amb una dona amb la mà a la boca i l'entrada d'un Mercadona darrere

Polèmica a Mercadona: el motiu pel qual no deixa entrar a les seves botigues a l'estiu

Un dels seus reglaments que no sabies i que et deixarà de pedra

Avui dia, el panorama dels supermercats a Espanya és molt competitiu. Són diversos els factors que es tenen en compte per poder aconseguir la màxima atenció dels consumidors. Els principals noms que segur que tots vosaltres coneixeu són: Mercadona, Lidl i Carrefour .

Això sí, cadascun ofereix diferents productes i serveis que atrauen la mirada d'uns clients o altres. Mercadona, per exemple, és un dels supermercats més populars d'Espanya gràcies al seu ampli catàleg de productes de marca pròpia a preus baixos.

La seva estratègia es basa en la novetat i la millora de tots els productes i, sobretot, de l'experiència de compra del consumidor. Tant és així que Mercadona disposa de xarxes socials per poder estar més a prop de l'opinió dels clients.

La desconeguda polèmica en la qual Mercadona s'ha vist embolicat

Recentment, a Twitter, hem pogut veure una polèmica en què Mercadona ha estat embolicat. Sí que és veritat que les xarxes socials serveixen a la cadena per aclarir temes i preguntes que tinguin els seus usuaris, de vegades hi ha més queixes que dubtes.

Muntatge d'un fons amb una noia usant un telèfon i davant un home enfadat mostrant els punys
Les xarxes socials de Mercadona solen tenir moltes queixes dels consumidors | Getty Images Signature, Minerva Studio

Dilluns passat, 21 d'agost, l'usuari de Twitter @ansegura100 va assegurar en un tuit que en un establiment de Cuevas de Almanzora, Almeria, no li havien deixat entrar. Per què? T'estaràs preguntant... Bé, segons l'usuari, no es va poder posar la samarreta a causa d'un accident i, en anar a comprar a Mercadona, no el van deixar passar.

Davant la denúncia, el supermercat es va veure amb l'obligació de donar una explicació i aclarir els fets. «D'acord, Andrés. T'informem que no està permès l'accés a les botigues sense samarreta, però en prenem nota i ho fem arribar als responsables corresponents, perquè ho tinguin en compte. Et demanem disculpes de nou i esperem que et trobis bé . Salutacions!».

T'has quedat de pedra? No ets l'únic. Molt poques persones coneixien aquest reglament de la cadena de supermercats valenciana. Es tracta d'una qüestió força controvertida, ja que molts clients valoren certs matisos abans de donar el vistiplau a aquesta normativa.

Tu què en penses? Les vegades que s'implementa algun codi de vestimenta és per qüestions d'higiene i de respecte a altres usuaris i, fins i tot, als treballadors. Si aniràs a la platja i vols entrar a algun Mercadona, recorda't d'anar sempre amb la samarreta posada si no vols guanyar-te una bona baralla.

Una altra polèmica a xarxes socials: Descompte o estafa?

Una altra de les polèmiques en què Mercadona es va veure embolicat en xarxes va ser, també, aquest agost. Com ja saps, el supermercat es caracteritza per les baixades de preu. Bé, doncs a Twitter, l'usuari @_AlejandroGM_ va publicar «Hola @Mercadona. Podeu deixar de prendre'ns el pèl, si us plau? Gràcies» al costat d'una fotografia on es veuen dues etiquetes mostrant exactament el mateix preu.

Davant d'aquesta publicació, Mercadona va haver de respondre i la seva contestació va ser: «Hola Alejandro. Comprenem que aquestes etiquetes causin confusió, però té una explicació: L'etiqueta groga té l'objectiu de notificar que s'ha produït una baixada de preu en el producte».

És a dir, quan Mercadona aplica algun descompte, el que fa és col·locar una etiqueta de color groc on pots comprovar aquest descompte i, al costat, l'etiqueta normal amb el nou preu. Així que, quan vagis a alguna de les botigues i vegis dues etiquetes amb el mateix preu, no es tracta d'un engany.