Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El pasadís d'un supermercat

Estupefacció pel que acaben de descobrir sobre una marca catalana: «Compte»

El client denuncia que la informació compartida a l'embalatge és falsa
El pasadís d'un supermercat
Una empresa catalana de fruits secs està sent criticada per compartir falsa informació | cedida

Polèmica a les xarxes per una empresa catalana de fruits secs que afirma que els seus productes són de proximitat. Alguns usuaris a les xarxes han denunciat que, encara que l'embalatge afirmi que «des de sempre oferim productes de qualitat i de proximitat», la realitat és ben diferent.

I és que el producte no només no es fabrica a Catalunya, sinó que ni tan sols són ingredients espanyols. Així, un usuari a Twitter ha compartit unes captures on es poden veure l’origen dels ingredients presumptament «de proximitat».

L’usuari comparteix la fotografia d’una petita bossa de fruits secs i assegura haver-la trobat a l’estant de ‘productes de la terra’. La sorpresa va arribar quan va mirar els ingredients i absolutament cap estava fabricat ni tan sols a Espanya. És més, la gran majoria estan fabricats fora d’Europa, raó per la qual els clients entenen encara menys aquesta falsa publicitat per part de l’empresa catalana.

Així, les nous sense closca, els nabius vermells (nabius, sucre de canya i oli de gira-sol) i el festuc sense closca provenen dels Estats Units. Altres ingredients provenen de la Xina, com la pipa de carabassa, o de Bulgària com les pipes de gira-sol. Fins i tot les panses sultanes que es poden trobar dins (panses i oli de gira-sol) tenen el seu origen a Turquia.

Diversos usuaris ja van denunciar falsa informació en el passat

L’empresa ja va ser focus de polèmica després que el passat mes de juliol una altra usuària detectés informació falsa en un dels seus productes. En aquella ocasió, l’embalatge assegurava que cap aliment d’aquesta marca conté colorants, conservants ni additius. En el mateix producte, però,  la llista d’ingredients ensenyava els diversos colorants que havien estat afegits als fruits secs.