Muntatge reina Letícia i Kombutxa

La popular beguda que pren la reina Letícia: protegeix la pell i ajuda a aprimar-se

Aquesta beguda fermentada ha guanyat moltíssima popularitat en els darrers anys

En els darrers anys han guanyat especial importància les begudes naturals. Es tracta d'opcions molt més saludables que els sucs industrials o les begudes ensucrades, i que s'han guanyat el seu racó a moltes llars. Al supermercat és més fàcil que mai trobar batuts, smoothies i sucs acabats de fer, però un en concret ha disparat com mai la seva popularitat.

La popular i sana beguda que prenen les famoses espanyoles

Malgrat que la seva popularitat s'ha disparat en els darrers anys, aquesta beguda és coneguda des de fa milers d'anys. Al voltant de l'any 221 dC, a la Xina de la dinastia Tsin, l'emperador Qin Shi Huang hauria intentat allargar la seva vida. Va ser llavors quan, segons la llegenda, va topar amb aquesta beguda, que pel que sembla li va proporcionar justament el que buscava.

A partir d'aquell moment, a la beguda se la va conèixer com el 'te de la immortalitat ' i va anar estenent-se per tot el món. Avui dia no sabem si allarga la vida, però per descomptat és plena de beneficis. La beguda capaç d'estimular la pèrdua de pes i protegir la pell és la famosa Kombutxa.

Què és la Kombutxa?

La Kombutxa és una beguda natural, obtinguda a partir de la fermentació de te ensucrat amb un cultiu de bacteris i llevat, anomenat Scoby. És una font importantíssima de probiòtics, i enforteix i diversifica com cap altre aliment la flora intestinal. A més, ajuda a pair molt bé la fibra i extreure nutrients que, altrament, no serien digeribles.

Els grans beneficis de la Kombutxa

La Kombutxa és una de les millors alternatives a les begudes ensucrades, que moltes vegades prenem en excés. Gràcies al seu alt contingut en microorganismes beneficiosos, ajuda a regular el trànsit intestinal ia millorar el procés digestiu. A més, en tractar-se d'un fermentat del te, la Kombutxa manté intactes gran part de les seves propietats: catequines, favonoides, etc.

Fong de Kombutxa
La Kombutxa s'obté a partir de la fermentació del te ensucrat a partir del Scoby | Getty Images

Però això no és tot, ja que la Kombutxa també és un dels millors aliats per als que volen perdre pes. La fermentació redueix la presència de carbohidrats fermentables, a més d'aconseguir una menor presència de toxines i antinutrients.

El fermentat, a més, també genera noves vitamines, sobretot del grup B, molt beneficioses per a la salut. A més, durant aquest procés apareix el CO2, que proporcionen a la beguda les seves característiques bombolles.

La Kombutxa també és rica en àcid fòlic, molt important per al metabolisme i la renovació cel·lular. És a dir, el consum de Kombutxa té molt efectes positius en la cura de la nostra pell.

Les famoses que són fans de la Kombutxa

La gran popularitat de la Kombutxa en els darrers anys es deu també a les celebritats que han confessat que la prenen. És el cas de cantants reconegudes com Lady Gaga, models com Kourtney Kardashian, i fins i tot actors com Leonardo Dicaprio o Orlando Bloom.

Foto de la reina Letícia.
Letícia és una de les famoses que s'ha aficionat a la Kombutxa | Europa Press

A Espanya, famoses molt populars com Paz Padilla o Tamara Falcó han reconegut ser fans declarades de la Kombutxa. Ni tan sols la reina Letícia s'ha pogut resistir, i ha estat sorpresa prenent aquesta beguda. Pel que sembla, la dona actual de Felip VI prefereix aquesta beguda quan té algun acte de nit.

Els científics avisen sobre els falsos mites

Si bé la Kombutxa és una beguda saludable, els investigadors també demanen cautela a l'hora de relacionar-la amb tota mena de propietats. Segons Maleïda Ciència, la major part dels estudis realitzats sobre la Kombutxa s'han realitzat en animals, com les rates. I, si bé aquestes han mostrat una aparent millora en la seva salut, cal fer més estudis en humans per confirmar aquests beneficis.

Un got i una ampolla de Kombutxa
La Kombutxa és una opció molt més saludable que les begudes amb sucre | Getty Images

En si, la Kombutxa és com qualsevol altre fermentat, per aquest motiu, els seus efectes depenen dels microorganismes utilitzats per fer-la. En general, en la fermentació d'aquesta beguda predominen els bacteris acètics i els llevats. Aquests probiòtics generen dos àcids que beneficien la digestió, malgrat que en menor mesura que els bacteris purament làctis.