Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gràfica mostrant totes les hores del dia

Preu de la llum d'avui dimecres, 2 d'agost: hora a hora

Consumeix electricitat durant les hores més econòmiques del dia

El preu mitjà de la llum aquest dimecres, 2 d'agost, serà de 76,09 euros per megawatt hora (MWh). Fes-ne un ús moderat durant les hores que surtin més barates perquè la teva factura no arribi a preus molt alts. Com hem sabut aquesta dada? L'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE) ho facilita diàriament perquè consultis quan és millor consumir electricitat.

Rellotges mostrant quines hores són les millors i pitjors
Les millors hores per estalviar són les verdes. | España Diario TIPS

Si comparem les dades d'ahir, veiem que avui el preu d'avui ha tingut un descens. Ahir, dimarts 1 d'agost, la tarifa mitjana es fixava a 86,65 euros/MWh.

Quines seran les hores més econòmiques del 2 d'agost?

Si realment vols una factura econòmica, aquest dimecres hauries de consumir principalment de les 15:00 a les 16:00. Aquesta franja és la més barata de tot el dia, ja que el preu serà de 25 euros. Estalvia fàcilment!

A més, durant la jornada també hi ha un segon moment més barat. Si vols aprofitar-lo, serà de 16:00 a 17:00 i no et valdrà més de 28,84 euros.

Taula mostrant quan podràs estalviar a la factura
De 14:00 a 17:00 serà quan més estalviaràs. | España Diario TIPS

Quines són les tarifes més cares aquest dimecres?

Igual que hi ha moments més barats, també hi ha els cars. Si no vols pagar preus desorbitats, no consumeixis entre les 02:00 i les 03:00. El preu estarà en 96,09 euros, convertint-lo en el moment més car del dia.

De 03:00 a 04:00 també evita fer ús de la llum. Amb el mateix preu, de 96,09 euros, serà el segon moment més car. No et surt a compte, la factura es dispararà.

Hores més cares i més barates del dia
El moment més barat del dia serà de 25€/MWh. | España Diario TIPS

Quines hores són les millors per fer servir la llum al matí?

No pensis que al matí el consum et sortirà més car. Si fas ús dels electrodomèstics entre les 12:00 i les 13:00, estalviaràs força, ja que el megawatt hora no superarà els 64,3 euros.

Millors hores al matí ia la tarda
Durant el matí podràs estalviar molt més. | España Diario TIPS

I a la tarda, quines hores hauria d'aprofitar?

Al matí t'ha resultat impossible aprofitar les hores més barates? No et preocupis, a la tarda també n'hi ha. Consumeix entre les 15:00 i les 16:00 i ja veuràs com ho notarà la teva factura. És el moment en què el preu del megawatt hora es fixarà en 25 euros.