Fotografia de l'entrada d'una botiga Primark

La nova col·lecció 'low cost' de Primark que triomfa entre les 'influencers'

No et creuràs en què consisteix la nova col·lecció

Aquesta col·lecció 'low cost' de Primark et sorprendrà, sobretot, perquè mai esperaries que les 'influencers' amb més seguidors a les xarxes utilitzin aquesta peça. Estem parlant del xandall com a tendència, ideal per estar còmoda, però amb estil.

La versatilitat del xandall ja ha estat demostrada per famoses de tots els àmbits, que el fan servir tant per posar al seu compte d'Instagram, com per anar a comprar. Enrere va quedar l'ús exclusiu del xandall per fer esport, ara pots anar còmoda a tot arreu sense perdre gens de glamur.

El xandall 'low cost' de Primark més famós

T'agradi o no, els xandalls han arribat per quedar-se, més ara amb els confinaments i restriccions de mobilitat a causa de la pandèmia. I si ets de les que no volen ocupar molt del seu temps escollint què posar-se, més raons encara per usar-lo en gairebé totes les ocasions.

Si a més has de teletreballar, buscaràs la comoditat i, a la vegada, donar una bona imatge. En aquest sentit, un xandall clàssic o una dessuadora amb caputxa queda massa esportiu, però amb els conjunts a joc aconseguiràs un 'outfit' discret i al mateix temps elegant.

El truc està a escollir un 'look' monocrom, en lloc d'estampats que podrien resultar menys adequats per a un entorn professional. Llevat que treballis per a una empresa jove i informal, llavors podràs permetre't combinar al teu gust diferents estils sense objeccions.

Ara, el que es porta són els conjunts a joc. Poden ser monocromàtics, o combinar estampats per donar-los un toc personal i diferent. I, parlant dels monocromàtics, a Carla Ferrer li encanta el de color blau, un color que també ha lluït Paula Echevarría en el seu compte d'Instagram.

Sembla que a aquestes dues famoses el conjunt que més els agrada és el blau. Tot i que la clau, no està tant en el color, sinó en l'elegància de portar dues peces senzilles, però glamuroses.

Xandalls de dues peces a joc de Primark

Sens dubte, la col·lecció 'low cost' que triomfa entre les 'influencers' és el més comentat últimament. I no és estrany perquè amb aquestes dues peces a joc en tons neutres, com verd sàlvia, beix, o gris, poden anar sofisticades i còmodes.

I si vols afegir-li un toc més personal, sempre pots complementar el teu 'look' amb un penjoll daurat, una gorra de pescador, un mocador de punt, o qualsevol altre accessori que t'ofereix Primark a molt bon preu.

És clar que, si el teu estil és més esportiu, també pots optar per una dessuadora amb caputxa. Les tens en diversos colors, amb estampat i sense, i les pots combinar amb els teus 'jeans' preferits, o amb uns 'joggers' del mateix color.

La moda 'low cost' està en auge i el responsable és Arthur Ryan, l'empresari irlandès que va revolucionar el concepte 'fast fashion'. I de què es tracta? T'ho expliquem a continuació.

Com Primark es converteix en punta de llança de la moda 'low cost'

La primera botiga de la cadena de moda va obrir el 1969, concretament a Mary Street, un concorregut carrer de Dublín, i la seva inversió inicial va ser de 50.000 lliures, una xifra ridícula, si tenim en compte les quantitats que factura avui dia l'empresa.

Així, com va sorgir la idea de crear una marca de moda barata i que arribés al gran públic? Doncs de la unió d'un fabricant i distribuïdor de pastisseria, Willard Garfield Weston, i d'un corredor d'assegurances, el seu actual president Arthur Ryan.

Weston li va fer una oferta de treball a Ryan -perquè tenia la intenció d'invertir en nous sectors de negoci- i Ryan va acceptar. D'aquesta manera, junts van aplicar a la moda el concepte de marca blanca, que ja funcionava en l'alimentació. I aquesta idea tan brillant, que a ningú se li havia ocorregut en el sector, va transformar els hàbits de consum de la nit al dia.

El truc del negoci està en el fet de vendre molt volum a baix preu, en lloc de vendre poques unitats a un preu més elevat, que és el que feien les marques de moda fins a aquest moment. La prova que la idea ha estat tot un èxit està en el fet que Primark s'ha convertit, en tot just una dècada, en referent internacional de la moda 'low cost'.