Entrada d'un establiment Primark

Primark retira un producte venut a Espanya per ser perillós: «El risc real existeix»

La cadena ha advertit que hi podria haver risc d'asfíxia als nens i ha instat a tornar el producte

Primark s'ha convertit en els darrers anys en una de les botigues més populars a l'estat espanyol, així com ha passat a molts altres països. La versatilitat i els preus de la marca l'han popularitzat. Productes de casa fins a roba, sabates o tota mena de regals s'han convertit en productes estrella temporada rere temporada. L'empresa ven un ventall ampli de productes. 

Primark ven també alguns productes especialment pensats per a nens. No tan sols roba i sabates, també peluixos i altres joguines. Moltes famílies aposten per comprar a aquestes botigues els objectes per als seus fills més petits. Els preus assequibles tempten a comprar objectes que, probablement, al cap d'uns mesos es deixaran d'utilitzar. Precisament, és un d'aquests productes per a nens que ha generat problemes.

Cartell de Primark a la façana d'una botiga
Els baixos preus de Primark són un dels factors que l'han popularitzat | Agència

Primark retira una joguina per a nadons per la seva perillositat

La popular cadena s'ha vist obligada a retirar del mercat una de les seves joguines per a infants. Es tracta d'un xilòfon de fusta, pensat especialment per a nadons de més de deu mesos d'edat. És precisament per un fet relacionat a això que s'ha hagut de retirar del mercat. Tal com ha reconegut Primark, la causa és el perill que s'ha detectat que en pot suposar l'ús.

Així, la companyia ha emès un comunicat, en què assumia i explicava que el producte «no compleix els elevats estàndards de seguretat habituals». Algunes de les peces que formen l'instrument podrien arribar a separar-se, segons l'escrit, cosa que pot suposar «un risc potencial d'asfíxia o ingesta accidental», ha confirmat la cadena.

El problema no es preveu gaire greu, però cal tenir en compte que en nens de tan curta edat, qualsevol peça petita pot ser un perill. De vegades, l'instint d'un nadó és ficar-se tot allò que troba a la boca. Això podria incloure una d'aquestes peces soltes, i és per això que Primark ha advertit del que ha passat i ha retirat el producte. A més, ha demanat totes aquelles persones que haguessin comprat el xilòfon que el tornin amb reemborsament íntegre.

El producte estava a la venda des del mes de març. Precisament per això, també s'ha informat que, en aquest cas, no caldrà presentar cap justificant de compra per a la devolució dels diners del producte.