Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb conjunt d'ous i cercle vermell amb got d'aigua

Prova aquest truc per saber en pocs segons si un ou està passat, sense trencar-lo

L'ou és un dels aliments més interessants, però consumir-lo en bon estat és de vital importància per a la salut

Forma part dels aliments per excel·lència de la nostra gastronomia. L'ou s'ha posicionat com un dels productes que no poden faltar a la nostra taula gràcies al seu sabor, múltiples usos i les diferents propietats per a la salut.

Apte per introduir-lo a una gran varietat de plats, ara s'ha demostrat que, al contrari del que es pensava, no incrementa els nivells de colesterol dolent. Tot i això, també és un aliment delicat que es pot posar dolent amb facilitat, per la qual cosa cal estar atent.

El truc més efectiu per saber si l'ou està malament o no en segons

Des que comprem els ous fins que els consumim poden passar uns dies. En aquest aspecte, cal destacar que la data de caducitat sempre ha d'aparèixer a cada unitat, però no sempre es compleix, ja que es poden posar dolents abans.

Amb l'objectiu de comprovar-ho, el que se sol fer és mirar per si tenen esquerdes, fissures o algun defecte a la closca. No obstant això, hi ha un truc cada cop més estès perquè no hi hagi cap dubte.

De vegades, pot ser que l'ou sembli tenir bon aspecte i, en realitat, no es pugui consumir. Per saber-ho, l'únic que cal fer és introduir-lo en un got amb aigua. Si sura i no s'enfonsa, l'ou està caducat i no és apte per ingerir-lo.

La raó és que, a mesura que va perdent la frescor, la closca és més porosa. Per això flota. L'indicador del seu estat, en aquest punt, es mesura segons la profunditat de l'aigua que es queda.

Beneficis de l'ou per a la salut

Menjar ous en mal estat pot ocasionar problemes de salut. Per això, si comproves que està caducat, l'has de llençar immediatament. Tot i això, cal destacar també totes les propietats que tenen els ous que estan bé.

Segons les dades de l'Institut de l'ou, cadascun aporta 6 grams de proteïna, així com 14 nutrients essencials, vitamines dels grups A, B, D i E, calci i seleni. Així mateix, és bo per al cor, per al cervell i també per a la vista.

Cal destacar, per altra banda, que l'ou és capaç d'adaptar-se a tota mena de receptes, ja que combina amb aliments tan dispars com el pernil, els bolets o les patates, entre d'altres. Això el converteix en un dels ingredients clau a la nostra cuina.