Carles Puyol, exjugador del Barça, amb un premi a mà amb el fons vermell

Carles Puyol i els germans Roca protagonitzen ‘Legends of Catalonia’

Es tracta d’un videojoc de realitat virtual per promocionar el turisme a Catalunya

L’Agència Catalana de Turisme, organisme depenent de la Generalitat, ha iniciat una nova campanya totalment innovadora per atraure turistes a Catalunya. Consisteix en un videojoc de realitat virtual que estarà protagonitzat per l’exfutbolista Carles Puyol, l’alpinista Edurne Pasaban i els tres cuiners i germans Roca.

Escollint un dels personatges, es podran veure fins a sis emplaçaments diferents repartits per tot el territori: l’amfiteatre romà de Tarragona, la Seu Vella de Lleida, les muntanyes de Montserrat, el Cadaqués de Dalí, el mercat de Sant Antoni de Barcelona i la Sagrada Família. Un cop superades aquestes sis pantalles, el jugador aconseguirà desbloquejar el diari secret de Sant Jordi.

El videojoc, que tindrà una banda sonora exclusiva d’una hora, estarà disponible en català, castellà i anglès. Des d’aquest dijous, 1 de novembre, ja es podrà descarregar per PS4 a través de la Play Station Store i per mòbil, tant Android o iOs. A més, en un futur també es podrà descarregar per ordinador a través de la plataforma Steam.

Una promoció totalment innovadora

Aquesta és la primera vegada que un organisme pública com l’Agència Catalana de Turisme fa servir aquest tipus d’estratègia per promocionar un lloc turístic. «Fan falta noves formes de comunicació per arribar al nou públic», ha justificat durant la seva presentació la consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón.

Per a desenvolupar el projecte, que ha durat tres mesos, ha calgut invertir 1,4 milions d’euros. D’aquests, el 30% es destina a la producció integrada per a tots els canals i a la creativitat, en col·laboració amb Sony, Aftershare.tv i virtual Voyagers. L’altre 70% s’ha invertit en la distribució del producte, sobretot als Estats Units.

Els Estats Units, el gran objectiu de la campanya

Com ha explicat la consellera d’Empresa i Coneixement, el ‘target’ principal d’aquesta campanya publicitària es troba als Estats Units. Dels 19,2 milions de turistes que va rebre Catalunya l’any passat, 1,1 procedien dels Estats Units, «un mercat en constant creixement». De fet, del 2015 al 2017, l’increment dels turistes procedents del país americà a Catalunya va ser d’un 77%.

Per això, s’ha invertit en publicitat —de la mà de l’il·lustrador català Chamo San— en mitjans digitals i escrits com el ‘New York Times’, el ‘Wall Street Journal’ o ‘The New Yorker’. A més, hi haurà murals de graffitis de l’artista Sergio Mora al Soho i, entre el 5 i el 18 de novembre, aniran passant contínuament anuncis audiovisuals per les pantalles de Times Square.