Fotomuntatge d'una nena rascant-se picades i un mosquit

Els 4 ingredients amb què espantaràs els mosquits i no tornaran a picar-te

Amb aquest remei podràs blindar casa teva davant aquests intrusos

Donem la benvinguda a l'estiu i a tots els plans que podem fer durant les vacances. Anar a la platja, sortir amb els amics o prendre alguna cosa a una terrassa és l'anhel de molts. No obstant això, aquesta època de l'any també porta algun maldecap, com per exemple els mosquits.

La presència d'aquests petits insectes és, sens dubte, la pitjor notícia que molts poden rebre. I és que, malgrat el seu diminut cos, una picada seva podria arruïnar-nos el dia. Tot i això, a continuació et mostrarem la manera més efectiva de lliurar-te'n.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Aquesta és la forma definitiva de deslliurar-te dels mosquits

Potser ho hem intentat de mil maneres, però el que és clar és que és molt difícil alliberar-se de la picada d'un mosquit. Encara que aquests petits (i indesitjables) insectes ens venen a visitar cada estiu, la seva presència no agrada a ningú.

I és que no hi ha res més molest i incòmode que estar batallant amb enormes picades a la pell. Es troben a tot arreu, i moltes vegades sembla que estiguin buscant el moment perfecte per atacar. Tot i això, algunes persones són més propenses a rebre les seves picades.

Muntatge d'una cama de picades amb un mosquit tigre
Les picades de mosquit poden ser molt molestes | Getty Images

Però no et preocupis, perquè si tu n'ets una tenim una bona notícia per a tu. Hi ha un remei casolà molt efectiu i fàcil de preparar que aconseguirà espantar aquests invasors. A més, podràs tenir-lo llest en només cinc minuts.

Això sí, encara que aquesta trampa pot ser molt eficaç, et recomanem igualment mantenir a prop els esprais i polseres repel·lents de citronel·la. A més, també hi ha altres productes antimosquits que podrien contribuir a la seva desaparició, com les espelmes. Així doncs, sense més dilació, parlarem del parany de l'ampolla.

En això consisteix el parany de l'ampolla

Potser mai ho has sentit, però aquesta mena d'insecticida casolà es pot convertir en el teu millor aliat per a aquest estiu. De fet, cada vegada són més les persones que hi recorren, i per alguna cosa deu ser.

Per preparar-lo necessitaràs comptar amb quatre ingredients o productes. El primer és, com podràs deduir, una ampolla de plàstic (la qual serà la base de tot). Amb ella elaborarem, precisament, el parany on cauran. El segon ingredient és el sucre, concretament, dues cullerades. El tercer ingredient que necessitaràs serà una porció de llevat i, el quart, un got d'aigua. Un cop ho tinguis tot llest, serà el moment de passar a l'acció.

Muntatge amb diverses ampolles de plàstic amuntegades i tres cercles amb sucre, llevat i aigua
Per preparar aquesta trampa necessitaràs una ampolla, aigua, llevat i sucre | Getty Images, Monthirayodtiwomg, Getty Images Signature

Mode de preparació

Preparar aquest insecticida casolà és molt senzill i ràpid. Gràcies a ell podràs deslliurar-te dels mosquits, i casa teva tornarà a ser un lloc tranquil i lliure de picades. A més, el millor de tot és que els efectes d'aquest remei els podràs notar durant diverses hores i, fins i tot, dies.

Per tant, per poder començar la seva elaboració primer haurem d'agafar l'ampolla. És important tenir present que dins seu hi anirà el líquid que actuarà com a 'ganxo', per tant, com més gran sigui més mosquits podrà atrapar.

Quan tinguis l'ampolla, hauràs de tallar-la per la meitat i a la part inferior afegir-hi les cullerades tant de sucre com de llevat. Un cop fet això, afegeix-hi el got d'aigua.

Amb tots aquests ingredients dintre de l'ampolla, fes-ne una barreja. Tot seguit, tanca-la amb l'altra part que has tallat, la qual hauràs d'encaixar amb l'altra. Això sí, en aquest pas l'has de col·locar al revés, creant una mena d'embut.

I llest! Ja tindríem preparada la nostra trampa casolana. Si vols que els efectes siguin encara més potents, et recomanem tenyir de color fosc l'ampolla. Pots optar per pintar-la o cobrir-la amb algun material, ja que així els insectes no sabran on s'estaran ficant.