URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Els quatre mobles d'Ikea que potser tens a casa i ara costen una fortuna

Dues d'aquestes 'joies' estan valorades en 55.000 euros

Diversos clients esperant per a poder accedir a una botiga IKEA amb les llestres grogues darrere
Malgrat que els mobles d'Ikea solen ser una oferta 'low cost', autèntiques joies es conserven durant el pas del temps | cedida

Diferents, funcionals i amb estil. Així són els mobles d'Ikea que poden fer rics als qui els tinguin a casa. Els afortunats que els hagin conservat amb el pas dels anys, sense saber-ho, estaven invertint bé en el seu futur.

Des que Ingvar Kamprad creés la marca l'any 1943, aquesta empresa de mobles i decoració ha comptat amb un gran nombre d'icones en la seva llista. Per a donar a conèixer aquest extens arxiu al món sencer, en 2016, l'Ikea Museum va obrir les portes a Älmhult, Suècia.

Alguns dels seus productes més curiosos s'han anat revalorant, sense que la seva data de creació sigui l'element definitiu per a determinar el seu valor. Tant és així que aquests poden aconsegueixen ara xifres astronòmiques en subhastes i vendes en línia.

Els quatre més buscats

La butaca Ake o Muslingestol és un dels objectes d'Ikea més buscats entre els seus col·leccionistes. Les seves potes, fetes en fusta de faig, semblen sortides de l'alguna pel·lícula de dibuixos animats. Conegut popularment com a 'clam chair' per la seva forma envolupant que recorda a la d'una cloïssa, el pack de dos d'aquests seients pot aconseguir-se per un preu que ronda els 55.000 euros.

La cadira Vilbert també està en la selecta llista dels col·leccionistes d'aquesta marca sueca. L'any 1993, aquest seient, dissenyat per Verner Panton, va causar gran sensació. El seu disseny geomètric i de colors plàstics podria traslladar als clients a un saló creat pel grup Memphis. Tan sols existeixen 4.000 unitats d'aquesta peça i algunes d'elles porten la inscripció 'Verner Panton for Ikea' que augmenta encara més el seu valor. El set de sis d'aquestes cadires supera els 10.300 euros.

Batejada com 'easy chair' pel seu còmode suport, la butaca Impala s'ha colat en les subhastes i vendes en línia dels amants d'Ikea. Creada en 1972, el gran valor d'aquesta peça resideix en la seva producció limitada. Aquesta butaca pot adquirir-se per un preu aproximat de 7.100 euros.

Per una mica menys, 5.500 euros, es poden aconseguir dues cadires de rotang d'Ikea. Dissenyats per Mats Theselius, aquests seients de rotang estan elaborats en acer raspallat perquè puguin usar-se en exteriors.

Totes aquestes peces són úniques i inigualables per als col·leccionistes de la marca sueca. I és que encara que Ikea es caracteritzi pels seus preus 'low cost' té autèntiques joies amagades entre els seus productes.


Comentaris

envia el comentari