Una persona menjant-se un platàn.

Què li passarà al teu cos si menges dos plàtans al dia durant setmanes

Coneixes tots els beneficis que et proporcionen consumir diàriament aquesta fruita?

La font de gairebé tots els nostres mals, avui dia, són les dietes poc saludables que seguim cada dia. Són altes en greixos i sal, i molt baixes en nutrients. Sigui quin sigui el motiu, la cuina ràpida (i els ultraprocessats, en general) s'ha apoderat de la nostra alimentació.

Els experts recomanen, per activa i per passiva, incloure més fruites i verdures a les nostres dietes per guanyar en salut. La veritat és que, per aconseguir-ho, una bona opció pot ser incloure fins a dues vegades al dia una fruita coneguda: el plàtan. 

Els plàtans, la deliciosa fruita amb múltiples beneficis

Coneixes la dita «una poma al dia manté allunyada el metge»? Doncs també seria aplicable als plàtans. De fet, aquesta fruita, plena de nutrients, també conté antioxidants i altres components. Uns components que ajuden a enfortir el sistema immunològic, millorar la digestió i tractar i prevenir diferents malalties i trastorns de salut.

A més, els plàtans madurs augmentem la ingesta de factor de necrosi tumoral TNF. Aquest component és conegut per la seva capacitat per lluitar contra la proliferació anàrquica de cèl·lules al cos. És a dir, preveu que les cèl·lules de l'organisme comencin a multiplicar-se descontroladament, cosa que pot derivar en càncer.

Molts plàtans.
Els plàtans tenen molts beneficis per a la salut. | Getty Images 

Se sap que aquest TNF també és molt beneficiós per millorar la comunicació entre les diferents cèl·lules del sistema immunitari. D'aquesta manera, les guia molt millor cap a aquelles parts del nostre organisme que pateixen inflamació o infecció.

Ara, d'acord amb un estudi de la Universitat de Tòquio, hem sabut que els plàtans que tenen molts punts negres contenen més TNF-alfa. A més, són 8 vegades més saludables i efectius per estimular les defenses.

Destaquen especialment els plàtans verds, que tenen més propietats que els madurs, en aquest sentit. Així, els experts recomanen menjar plàtan fins a dues vegades al dia. Amb aquest consum regular, podrem aconseguir múltiples efectes.

Els beneficis de menjar dos plàtans al dia que no us han explicat

El consum regular de plàtans o bananes està relacionat amb beneficis de tota mena. A continuació, en veurem alguns:

1. Disminució de l'acidesa estomacal

Molt molest i de vegades dolorós, la cremor d'estómac apareix per un augment del nivell d'acidesa d'aquest òrgan. Té molts remeis, però poca gent sap que els plàtans van molt bé.

Una persona amb mal de panxa.
L'acidesa estomacal pot ser dolorosa. | Getty Images 

El consum d'aquesta fruita està relacionat amb un efecte antiàcid natural. El plàtan ajuda a calmar l'estómac, alleujant el dolor, les molèsties i prevenen el reflux àcid.

2. Reducció de la pressió sanguínia

D'acord amb un estudi realitzat per la Universitat Mèdica de Kasturba, a l'Índia, consumir dos plàtans al dia durant una setmana ajuda a reduir els nivells de pressió arterial. Concretament, un 10 %. La seva eficàcia prové del seu alt contingut en potassi, que ajudaria a disminuir la hipertensió arterial i potenciaria el funcionament del cor.

3. Augmenta l'energia

Una dona caminant.
El plàtan és una font d'energia molt rica. | Getty Images 

Gràcies al seu elevat contingut en hidrats de carboni, vitamines i minerals, el plàtan proporciona a l'organisme una quantitat important de nutrients. D'aquesta manera, consumit regularment, ajuda a combatre la fatiga i a millorar tant el rendiment físic com el cognitiu.

4. Combat l'anèmia

Sabies que el plàtan és un dels aliments més efectius a l'hora de combatre l'anèmia?

El seu alt contingut en ferro és molt útil per augmentar la producció d'hemoglobina i, per tant, enforteix el reg sanguini. De fet, per cada 100 g, 0,3 mg són de ferro. 

5. Tracta les úlceres estomacals

A l'hora de tractar una úlcera i evitar o reduir el risc de recurrència, així com el desenvolupament d'altres problemes digestius, menjar plàtan és molt recomanable.

Un home que es menja un platàn després de fer esport.
Els plàtans prevenen les úlceres estomacals. | Getty Images 

Gràcies a la seva capacitat per reduir l'acidesa gàstrica i els seus beneficis antibacterians, actua enfortint la paret de l'estómac, disminuint amb això la inflamació.

6. Efectes positius contra la depressió

Gràcies al seu alt contingut en triptòfan, un nutrient que el cos converteix en serotonina, el plàtan és útil per combatre la depressió i els canvis d'humor. El seu consum regular és molt útil a l'hora d'ajudar-nos a relaxar i a tenir un millor estat emocional.

El consum de plàtans diàriament és tant saludable com nutritiu. Però ho és encara més si, fins i tot, incorporem dos plàtans a la nostra dieta diària (en lloc d'un de sol). En aquest sentit, per exemple, es pot convertir en una opció ideal com a refrigeri o pica-pica, tant a mig matí com per berenar.