Lidl

La queixa sobre el nou producte de Lidl per Nadal que s'està fent viral

La cadena de supermercats ha rebut una allau de crítiques després de sortir a la llum el secret d'un dels seus productes

El regnat de Lidl com a un dels millors supermercats del país podria estar en perill. Molts dels seus clients han posat la cadena entre l'espasa i la paret després de descobrir una cosa sobre els productes que els ha decebut.

El portal digital Menéame ha estat el primer a descobrir el secret més ben guardat de la cadena. I no n'hi ha per menys, ja que es tracta d'un fet que podria acabar amb la seva bona reputació per sempre. El més sorprenent de tot és que la polèmica ha sortit a la llum arran de la compra d'un dels seus productes més desitjats per a aquestes festes de Nadal.

El producte de Lidl que ha destapat el secret

Lidl es posiciona com una de les marques més consolidades del sector. La bona relació qualitat-preu dels seus productes l'han convertit en un dels supermercats de confiança per excel·lència. No obstant això, aquesta reputació podria començar a trontollar.

Tal com relata Menéame, tot l'enrenou va començar després de comprar un paquet de llagostins llestos per menjar. Són uns llagostins preparats, amb molt bona aparença, que es venen pel sorprenent preu de 3 euros.

Tres noies entrant a un supermercat de Lidl
Lidl es posiciona com una de les marques més consolidades del sector | Agència

El que a priori semblava una molt bona opció, aviat va deixar de ser-ho. Així mateix ho expliquen en el mateix article: «El cert és que esperava donar-me un luxe i el que vaig trobar va ser un tipus de surimi en què ni s'havien molestat a enrotllar una làmina».

«Sembla que tot l'esforç invertit en el producte es trobava en la decoració, en fer-los semblar realment llagostins, i cap al paladar. El que als meus ulls és sens dubte una estafa en tota regla», afegeixen a la crítica. Segons puntualitzen des de Menéame, aquest producte va ser clau per desemmascarar un dels «secrets» més ben guardats de la cadena.

L'estratègia de Lidl, al descobert

La crítica publicada per Menéame no ha trigat a fer-se viral, ja que no només es qüestiona el producte en si, sinó que s'ha destapat la presumpta estratègia que utilitza la marca per enganyar els seus clients.

Segons es recull a l'article del mitjà digital, la cadena de supermercats posa a la vista dels consumidors ofertes de poques existències com a «productes ganxo» per captar la seva atenció. «A més, ho fan bé. Ja ni posen un preu una mica més econòmic que et pogués fer sospitar, no, a més de vendre producte que és ordres de magnitud inferior en qualitat al dels seus equivalents més propers, ho venen al preu acostumat. O sigui, dolent i car», argumenten a la crítica.

Imatge del logotip de Lidl en un cartell
El regnat de Lidl podria veure's en perill | Ángel Ullate

Els pitjors «productes ganxo» de Lidl segons Menéame

Tot i això, els llagostins pelats no es tracten de l'únic producte de Lidl que Menéame posa com a mal exemple. El mitjà digital explica, des de la seva experiència, que la mala qualitat dels aliments batejats com a «productes ganxo» és molt habitual.

Segons relata, el testimoni va decidir comprovar la teoria pel seu propi peu, comprant altres productes d'aquesta mateixa secció. Així ho va fer amb un panetone de tiramisú, una bossa de patates ondulades i una «bonica terrina d'amanida de cranc». Tal com detalla l'autor de l'article, tots els productes no tenien el valor que suposadament tenien.

La crítica de Menéame no ha trigat a omplir-se de comentaris d'altres usuaris que han volgut deixar les seves anècdotes, tant positives com negatives. El que sí que és evident, és que aquesta dura acusació podria marcar un abans i un després per a una de les cadenes de supermercats més conegudes d'avui en dia.