Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb un carret al passadís d'un supermercat i un cercle amb un bol ple de gaspatxo

Quin és el millor gaspatxo del supermercat, segons l'OCU?

L'OCU ha triat dues marques blanques per sobre de la resta després de fer una anàlisi de 58 opcions d'aquest producte

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sempre porta a terme anàlisi dels productes més sol·licitats pels clients amb l'objectiu d'ajudar-los a comprar. En aquest cas, li ha tocat el torn al gaspatxo.

El gaspatxo és un dels plats més consumits durant l'estiu gràcies a la frescor, així com als ingredients naturals. Nutritiu, saludable i refrescant, aquesta opció no deixa de posicionar-se com a favorita durant els mesos de calor.

Aquest és el millor gaspatxo del supermercat segons l'OCU

Després d'analitzar un total de 58 opcions presents al supermercat, l'OCU ha triat un total de dues marques com les millors de les grans superfícies. Es tracta del Gaspatxo Tradicional de Xef Select (Lidl) i del Gaspatxo Tradicional Tries (Grup IFA).

Gaspatxo Tradicional Xef Select (Lidl)

Amb un preu que ronda els 1,60 euros el litre, el Gaspatxo Tradicional de Xef Select, de venda a Lidl, es posiciona al primer lloc del rànquing de l'OCU amb una puntuació de 83 sobre 100.

Molt similar al gaspatxo casolà en el seu color i sabor, l'organització en destaca la textura densa, així com la frescor. En el sabor es perceben bé totes les verdures.

Tetrabrik de gaspatxo Tradicional de Xef Select sobre fons desenfocat de Lidl
El gaspatxo de Xef Select de Lidl es posiciona com el primer amb 83 punts sobre 100 | Lidl, catalunyadiari.com

Gaspatxo Tradicional Tries (Grup IFA)

Aquesta opció, amb un preu que ronda els 2 euros el litre, es posiciona com la segona millor que es pot trobar al supermercat. L'OCU li dona una puntuació de 80 sobre 100 al rànquing.

De color vermell intens amb punts verds, aquest gaspatxo destaca per la seva olor de verdura fresca, la seva cremosa textura, així com pel seu equilibri. Tot i això, els experts apunten que, després de degustar-ho, pot deixar un lleuger gust de suc de tomàquet.

Els dos millors gaspatxos de supermercat segons l'OCU

PosicióGaspatxoSupermeratPreu
1Gaspatxo Tradicional Xef SelectLidl1,60 euros el litre
2Gaspatxo Tradicional TriesPunts de venda Grup IFA2 euros el litre

L'OCU ha fet una anàlisi sobre 58 marques

A l'estudi, l'OCU va seleccionar un total de 58 marques de gaspatxo per poder triar quina era la millor segons factors com el valor nutricional, l'etiquetatge, així com duent a terme una degustació amb experts.

Etiquetatge

Aquí l'organisme verifica que aparegui la informació obligatòria, així com d'altres no obligatòries. És el cas de Nutriscore, el percentatge de cada ingredient o el tractament de conservació a què s'han sotmès els productes, entre d'altres.

Valor nutricional

L'organització valora en el seu estudi aspectes com el contingut en nutrients, greixos saturats i sal de cada gaspatxo. A més, calcula el Nutriscore de cadascun dels productes seleccionats.

Degustació

Un grup d'experts es va encarregar de valorar aspectes com ara el color, l'olor o la textura abans de tastar-los. A més, es comprova si el sabor és delicat, suau o massa agressiu, així com si recorda el gaspatxo casolà o si sap massa a tomàquet.

Després d'aquesta anàlisi, des de l'OCU determinen que l'aportació nutricional dels productes seleccionats és bona, però sí que troba diferents en la degustació. A més, no dubta a advertir sobre el preu, ja que s'han encarit més d'un 25% des del 2021.