Molts aliments saludables.

Els quinze aliments ideals per a perdre pes i lluir un cos envejable a l'estiu

Descobreix els aliments que t'ajudaran a lluir figura a la platja

1. Ous

Diversos ous durs en un plat
L'ou és ideal per a una dieta saludable | Getty Images

L'ou és el producte estrella de qualsevol dieta, i és que es tracta d'un superaliment ideal. És molt nutritiu i aporta molts beneficis, ja que és ric en proteïnes i en greixos saludables.

És més, un estudi recent ha demostrat que consumir ous regula la insulina i ajuda a saciar. Un aspecte destacable dels ous és que són de digestió lenta. Això vol dir que el cos gasta més calories per a poder-los absorbir, cosa que promou l'augment de massa muscular.

2. Verdures de fulla verda

Diverses varietats de verdura de fulla verda
La verdura de fulla verda és molt saludable | Getty Images

Hi ha de molts tipus de verdures de fulla verda, tot i que les millors són les següents:

Espinacs

L'espinac és la verdura de fulla verda per excel·lència. Ho té tot: ajuda a enfortir els ossos, regula la pressió arterial, redueix el risc de patir malalties oculars i és antiinflamatori. Conté vitamina K i fòsfor, a més de fibra, que ajuda a la regeneració muscular.

En resum, és un vegetat carregat de nutrients, baix en calories i ric en proteïnes, ferro, vitamines i minerals.

Col arrissada

És una verdura rica en calci, potassi i fibra. La principal diferència respecte a altres vegetals és que conté antioxidants, els quals ajuden a eliminar toxines del cos. Aquestes toxines, si s'acumulen massa, poden causar dany cel·lular i, per tant, problemes de salut.

Col
La col és una gran font de vitamines | Getty Images

 

Col de cabdell

La col de cabdell es caracteritza per ser rica en vitamina A, C, E i en fibra. Ajuda a perdre pes i contribueix a l'eliminació del colesterol. Això sí, cal tenir en compte que l'alt percentatge de fibra que té no ajuda persones amb problemes digestius.

Api

Es considera un aliment regulador de la dieta i equilibrant. La raó principal és que el 91% del contingut és aigua, així que l'aportació calòrica és molt reduïda. Té un gran poder saciant i aporta vitamina C i B9, a més de sals minerals, potassi i magnesi.

3. Salmó

Quatre trossos de salmó cru
El salmó té un alt contingut de greixos saludables | Getty Images

El salmó és del millor peix blau que podem trobar. Normalment, el peix blau porta més greix que el blanc, però hi ha certs tipus que contenen greixos saludables.

És una font de proteïnes d'alta qualitat, vitamines i minerals. Encara que el que més destaca d'aquest peix és l'alt contingut d'omega 3 que té. Hi ha quatre raons per les quals es recomana consumir salmó: les vitamines, els valors nutricionals i la cura del teixit muscular i del cor.

4. Peix blanc

Verat
El peix blanc té molt poc percentatge de greix | Getty Images

El peix blanc, a diferència del blau, es caracteritza per tenir menys d'un 2% de greix. En general, és ric en proteïnes, aporta aminoàcids, té poques calories, és de digestió fàcil i conté vitamina A, B i sals minerals. Els cinc peixos blancs següents són considerats els més saludables:

Escórpora

És una font de proteïnes i vitamines, sobretot del grup B.

Orada

Conté un alt percentatge d'àcids grassos omega 3 i 6, a més de ser fàcil de digerir.

Rap

És el peix blanc per excel·lència. Té un alt contingut de vitamina B1 (molt important per al bon funcionament del cervell i el sistema nerviós) i B9 (recomanada per a les embarassades).

Dos trossos de bacallà
El bacallà és un dels peixos més populars | Getty Images

 

Bacallà

Té una gran quantitat de sals minerals: potassi, fòsfor, zinc, magnesi i sodi. A més, conté vitamines del grup A, B i E.

Lluç

És el peix més consumit a Espanya a causa del sabor fi i les propietats nutricionals que té. I és que, com la resta de peix blanc, està carregat de vitamines i minerals.

5. Tonyina de llauna

Tonyina de llauna en un bol
La tonyina de llauna és ideal per a les amanides | Getty Images

La tonyina de llauna és el company ideal per a les amanides. Es tracta d'un peix ric en omega 3 i vitamines. En una dieta baixa en greix és millor consumir-la al natural, atès que si es conserva en oli el percentatge de greix augmenta.

6. Pollastre, gall dindi i conill

Trossos de pollastre cru en un plat
El gall dindi i el pollastre tenen molt poc greix | Getty Images

La carn amb menys greixos saturats és el pit de gall dindi. És molt recomanable en qualsevol dieta enfocada a perdre greix i guanyar múscul, ja que només té un 2% de greixos.

El pollastre és una de les carns més consumides: és rica en proteïnes vitamines i sals minerals i baixa en greixos. El conill, per la seva banda, només té un 5% de greixos i és ideal per a la dieta.

7. Llegums

Diferents varietats de llegums
Els llegums contenen molta fibra | Getty Images

D'entre tots els llegums, els més recomanats per a perdre pes són els cigrons, les llenties, els fesols, la soja i les faves. En general, es considera que els llegums són rics en proteïnes i en fibra, dos dels nutrients més saciants.

8. Sopes i caldos

Caldo de verdures
Els caldos i les sopes són boníssims i saciants | Getty Images

Els caldos ben fets estan carregats de nutrients. Un factor molt beneficiós de les sopes casolanes és que hi poses el que vols. Pots fer-les més baixes en greixos, només de verdures o carregats de proteïnes.

9. Lactis baixos en greix

Varietat de productes lactis
Els lactis baixos en greix són compatibles amb la dieta | Getty Images

Hi ha diversos tipus de lactis, i la majoria tenen opcions baixes en greixos. Sempre serà millor consumir llet desnatada, iogurts sense sucre i formatges baixos en greix. Hi ha molts estudis que demostren que els lactis aporten molts beneficis per als ossos, el colesterol i la diabetis tipus II.

10. Alvocat

Un alvocat partit per la meitat.
L'alvocat ajuda a perdre pes | Getty Images

L'alvocat s'ha posat molt de moda últimament, i no ens estranya. Té un alt contingut de greixos saludables i disminueix els nivells de colesterol dolent a la sang.

Moltes persones pensen que pel fet de tenir greixos saludables no són bons per a la dieta, però no és el cas. Els greixos són necessaris per al cos, i aquesta opció és ideal.

11. Fruits secs

Mans plenes de fruits secs
En poca quantitat, els fruits secs també ajuden a perdre pes | Getty Images

Els fruits secs tenen truc, ja que són rics en greixos saludables i tenen moltes calories, però no per això no estan recomanats a les dietes. Ara bé, si comences a menjar fruits secs i no pots parar, millor allunya'ls de la teva vida. Són una gran font de proteïnes, però només es recomana menjar-ne un grapat al dia i prioritzar els naturals, com a molt consumir-los torrats.

12. Cereals

Bol amb cereals
Pots combinar els cereals de moltes maneres diferents | Getty Images

No s'han de confondre els cereals naturals amb els cereals ultraprocessats que es venen als supermercats. És mil vegades millor prioritzar el cereal en gra per als esmorzars. És la principal font d'energia, atès que contenen un alt percentatge de fibra, vitamines i hidrats de carboni.

Civada

La civada és el cereal més saciant. A més, té molts nutrients i és deliciós. Ajuda a controlar el trànsit intestinal i la pressió arterial, a més de reduir el colesterol dolent. Un bol amb civada i fruita és una opció boníssima i saludable per a esmorzar.

Quinoa

Tot i que és considerat un pseudocereal, és molt ric en ferro, fòsfor, calci i vitamines. Normalment se sol cuinar com si fos arròs, atès que la cocció és molt semblant.

Espelta

És el cereal perfecte per a fer pa i rebosteria. L'espelta ajuda a enfortir el sistema immunitari i aporta moltíssims beneficis per a la salut.

13. Fruita

Fruiteria amb moltes fruites diferents
La fruita aporta molts beneficis a la salut | Getty Images

Sens dubte, la fruita és l'aliment més recomanat pels nutricionistes. És ideal per a esmorzar, berenar o per a menjar de postres. Això sí, conté sucres, i hi ha alguns tipus més saludables que d'altres.

Les millors fruites per a perdre pes són el plàtan, la poma, l'aranja, el kiwi i la síndria.

14. Cafè

Una tassa de cafè recent fet.
El cafè ajuda a depurar l'organisme | Getty Images

El cafè és un gran aliat, ja que aporta energia i antioxidants fonamentals. A més, un factor positiu en una dieta per a perdre pes és la cafeïna. Estimula el sistema nerviós central, cosa que fa que et sentis més despert i amb més energia.

15. Te

Una tetera abocant te en una tassa
El te ajuda a cremar greix més ràpidament | Getty Images

Segons els experts, prendre te cada dia és molt beneficiós per a la salut, ja que és ric en antioxidants, no té calories i és molt saciant. També contribueix a una bona digestió, a cremar greixos i a no tenir inflor abdominal.