Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Part superior de llaunes de resfrescos

Revelen el refresc que més engreixa: Coca-Cola, Fanta o Nestea

El consum de refrescos es dispara amb la calor i molts es pregunten quin és el més sa de tots

Amb l'arribada de la calor i les bones temperatures, els refrescos són la millor opció per combatre el sol. Per a molts, seure a una terrassa amb amics o familiars sol ser un pla ideal. El problema apareix quan no saben què demanar, sobretot si els preocupa consumir begudes amb alts continguts de sucre.

Els refrescos més consumits al nostre país no tenen gaire fama de ser sans, però hi ha notables diferències entre ells. Així, no és el mateix prendre una Coca-Cola que una Fanta o un Nestea. Avui t'expliquem quina de les tres begudes és menys sana i quina és la que més engreixa de totes.

Quin és el refresc més sa dels tres?

Si comparem els tres refrescos esmentats a dalt, n'hi ha un que destaca per ser una mica més sa que els altres dos. Encara que es recomana que el consum sigui ocasional, el cert és que Nestea conté menys quantitat de sucre.

En concret, la llauna de 330 ml de Nestea Limón conté 25,4 grams de sucre, cosa que representa unes 106 calories. En definitiva, és una beguda amb moltes calories, però que és més sana comparada amb les altres dues.

Refrescs de colors
Els refrescs son begudes molt populars   | Getty Images

Com sempre, si es pren amb moderació, no ha de ser una opció tan dolenta per refrescar-se. Si el consum del Nestea és molt freqüent, ens exposem al risc de desenvolupar diferents problemes de salut.

Em prenc una Coca-Cola o una Fanta?

Tornant als altres dos refrescos, Coca-Cola i Fanta, la veritat és que es tracta de les opcions més populars. Com hem dit, aquestes begudes són menys sanes que el Nestea, però quina és la pitjor de totes? Per arribar a una conclusió vàlida, cal centrar-nos en la quantitat de sucres que contenen.

Una llauna de Coca-Cola de 330 ml conté 35 grams de sucre, fet que suposa fins a 139 calories. En canvi, la mateixa llauna de Fanta té 28,1 grams de sucre i al voltant de 112 calories. En definitiva, si bé les dues begudes contenen molt de sucre, un 39 i un 31% de la quantitat diària recomanada, la primera és pitjor que la segona.

Imatge de llaunes de Coca-cola
La Coca-cola és el refresc que porta més sucre | EP

La Coca-Cola clàssica, la beguda estrella a moltes terrasses, conté massa calories. Això vol dir que, si la ingerim amb molta freqüència, com malauradament fa molta gent, podem tenir problemes. Una opció més interessant és optar, en els tres casos, per begudes 'light' o 'zero', que de fet han guanyat molta popularitat en els darrers anys.

Per què es desaconsella el consum habitual de refrescos ensucrats?

Són diversos els estudis que han demostrat una clara associació entre el consum de begudes ensucrades i algunes malalties com l'obesitat o la diabetis. Particularment, en el cas dels infants, aquesta tendència està en augment. És important procurar que aquests refrescos no estiguin presents a la seva alimentació, ja que tot apunta que el seu consum pot comportar trastorns metabòlics, a més del sobrepès i l'obesitat.

Quines begudes ens proposen els experts?

La hidratació i el consum continu de líquids és una cosa necessària, sobretot a l'estiu. Tot i això, no ens hem de deixar portar per la temptació de consumir begudes ensucrades, ja que a més de donar-nos més set, també són addictives.

Cada vegada més gent abusa d'aquest tipus de begudes, per això hi ha una preocupació generalitzada. Si no saps com substituir-les, et proposem algunes alternatives que, a més, si són saludables, també tenen molt bon gust. Pren nota!

1. Aigua infusionada amb fruites

Mà fent suc de llimona
Un exemple pot ser l'aigua amb llimona | Getty Images

És una alternativa saludable i molt hidratant. Aquest tipus daigua, a diferència dels refrescos, no conté edulcorants ni conservants. L'encant és que la seva preparació és a base d'ingredients totalment naturals, cosa que farà que sigui una beguda sana i poc calòrica.

2. Beguda de llima gelada

Dues gerres amb aigua i llima
La llima t'ajudarà a mantenir-te hidratat i fresc | Getty Images

És una beguda fàcil de preparar, només es tracta de tallar la llima a rodanxes i dipositar-la en un got o una gerra amb aigua freda. Aquesta beguda aporta molts nutrients i reforça el sistema immunològic. A més, ajuda a la formació de col·lagen i facilita l'absorció del ferro.

3. Kombucha

recipients amb kombutxa
Sempre hi pots afegir les fruites que més t'agradin | Getty Images

És una beguda fermentada i 100% natural. Els seus ingredients són totalment ecològics, convertint-se així en una opció molt saludable. Alguns dels seus beneficis ajuden a reduir els mals de cap, la pressió arterial i el nivell de colesterol .

Encara que el costum de deixar de consumir begudes ensucrades pot ser difícil, t'animem que facis l'esforç i apostis per la teva salut. Notaràs el resultat!