Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Refrescos

El refresc més saludable que pots prendre a Catalunya: sense sucre i desconegut

Aquesta varietat de refresc t'ajudarà a suportar les altes temperatures

Tot i que hidratar-se és imprescindible sense importar l'època de l'any, amb l'arribada dels dies de calor és molt més necessari. Durant aquest període de temps, les begudes com el refresc tenen un paper important.

L'aigua, és clar, ha de ser la beguda escollida en primer lloc, ja que és econòmica i la més saludable. Tot i això, durant els mesos d'estiu ve de gust prendre també un altre tipus d'alternatives.

Tot i que el consum de refrescos ha de ser una cosa que es faci de forma ocasional, convé conèixer quin de tots és millor. A més, també cal saber com triar-los per no perjudicar la nostra salut.

Aquest és el refresc més saludable que pots trobar

En aquest sentit, la revista Consumer de Eroski  ha decidit publicar més informació sobre els diferents tipus de refrescos, així com lde a importància d'escollir-ne un a consciència.

Llaunes de refresc
Els refrescos són molt populars, però, a la vegada, també qüestionats | GETTY IMAGES

En aquest punt, el refresc que guanya i que es pot trobar de manera senzilla a Espanya és la Coca-Cola Limón. Es tracta d'una beguda amb aroma afruitada, però que no té sucres afegits.

És important destacar que, si la vols triar, ha de ser la varietat Limón i Zero. En cas contrari, cal saber que la Coca-Cola tradicional és l'única que continua conservant ni més ni menys que 35 grams de sucre per cada llauna.

Aquest consum excessiu de sucre està relacionat amb malalties com ara la diabetis, l'obesitat o fins i tot el càncer. Per aquest motiu, altres refrescos, com la Fanta, Schweppes, Aquarius o Nestea n'han reduït la quantitat a 14 o 15 grams per llauna.

Ara que saps quin refresc és el que pots prendre de manera ocasional quan et ve de gust beure una cosa que no sigui aigua, també has de saber quins ingredients són els que conformen aquest tipus de begudes. De fet, poden contenir anhídric carbònic, sucres, purés, sucs, extractes vegetals, aromes, additius o vitamines i minerals, entre d'altres.

Gas i addició de sabors, dos ingredients molt comuns als refrescos

L'anhídric carbònic que veuràs als ingredients és el gas o diòxid de carboni dissolt. En cas que es pateixin problemes intestinals, el millor és oblidar les begudes que en continguin. Tot i això, si no es pateixen aquest tipus de problemes, i sempre que el seu consum sigui ocasional, aquest ingredient no indica que un refresc sigui més o menys saludable.

Altres additius més cridaners són els sabors, que solen donar-se a través de sucs de fruites. No obstant això, la seva presència als refrescos és més aviat escassa i això tampoc és un indicatiu que la beguda sigui més saludable, a causa dels sucres.

Què passa amb els edulcorants no calòrics als refrescos?

El sucre és un dels grans problemes que solen presentar els diferents tipus de refrescos. Per aquest motiu, cada cop són més les begudes que afegeixen a la seva composició edulcorants no calòrics.

Suc
Els experts afirmen que la Fanta de llimona és el refresc més saludable que hi ha | GETTY IMAGES

Això, però, no vol dir que aquest tipus d'additius tinguin un caràcter innocu. Perquè et facis una idea, estan relacionats de manera estreta amb problemes de desajustaments metabòlics a llarg termini. Tot i això, són preferibles als refrescos que contenen sucre per prendre'n de tant en tant.

Com indica la revista Consumer, segons l'Organització Mundial de la Salut, un adult ha de consumir menys de 50 grams de sucre al dia. En el cas dels menors, la quantitat es redueix a menys de 25-45 grams.

Així mateix, veient els ingredients d'una sola llauna de refresc, no és complicat observar que aquestes begudes gairebé arriben al límit . La coca-cola de llimona amb zero sucres afegits, pot ser una bona alternativa durant l'estiu.