Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persona tirant-se desodorant de peus i home tapant-se el nas

El remei casolà per eliminar la mala olor de peus encara que no portis mitjons

Qui més i qui menys no ha patit de mala olor als peus en algun moment de la seva vida? Aquest truc casolà et serà de molta ajuda

A qui li agrada que els seus peus estiguin suats i desprenguin mala olor en treure's les sabates? Moltes vegades els materials de les sabates fan que suïn més del normal, generen una mala olor desagradable que ens cohibeix i, fins i tot, es pot convertir en un mal de cap a l'hora d'eliminar-los.

En primer lloc, cal esmentar que la sudoració és una funció completament natural del cos. És més, sense aquesta funció el nostre organisme no en regularia la temperatura i la nostra vida podria córrer veritable perill.

Per què ens fan pudor els peus a l'estiu?

Amb l'arribada de l'estiu és normal suar més; a través de les aixelles, les mans, el cuir cabellut i, sobretot, els peus. Durant aquesta època les sabates són més obertes i adaptades a la temperatura de l'ambient, però això no vol dir que els materials de què estiguin fets retinguin o evitin que els nostres peus suïn i generin mala olor.

Com bé hem esmentat, suar és una funció completament natural del cos humà. Tot i això, quan aquesta reacció natural es torna incòmoda hem de posar-hi fi i introduir alguns trucs per eliminar-los.

Persona tirant-se desodorant de peus i home tapant-se el nas
La sudoració de peus és una cosa del més habitual | Getty Images, Africa Images

Un dels aspectes a tenir en compte és quin tipus de sabates utilitzem i de quins materials estan fets. No tothom resisteix els mateixos materials, ja que en alguns casos s'ha vist alguna reacció al·lèrgica a algun material específic de l'interior de la sabata.

Per això, és important triar sabates de materials transpirables amb una bona sola i respectuosos amb la pell. Així evitaràs que generin mala olor, o suar de manera excessiva. Per tant, també hauràs d'optar per un tipus de calçat que tingui espai per moure's, que s'assequi ràpid i que sigui antimicrobià.

De totes maneres, és possible combinar l'efecte d'unes sabates còmodes amb un remei casolà. La seva preparació és molt senzilla i no et robarà gaire temps, així que no dubtis a donar-li una oportunitat.

El truc casolà que acaba amb la mala olor de peus

Des de sempre s'han utilitzat remeis o tractaments naturals per prevenir refredats, reduir la febre o combatre virus en altres casos. En aquest cas, la mala olor de peus no està exempta, per la qual cosa podem posar en pràctica algun remei que ens pugui ajudar amb aquest petit problema.

Per dur-ho a terme, només necessitaràs un mitjó vell o desgastat, a més, serà més còmode si es tracta d'un mitjó curt. Un cop llest, hauràs d'estendre'l sobre la plantilla de la sabata perquè faci un efecte cobrellit.

Encara que ens pugui semblar un gest estrany, el cert és que el mitjó podrà actuar com a absorbent de la suor que s'hagi acumulat a la sola i sigui el causant de la teva mala olor. Perquè sigui més efectiu, deixa'l durant uns minuts i veuràs que el teu calçat és un altre.

Un altre dels grans trucs que segurament et resultarà molt senzill és infusionar una bossa de te negre. Quan hagi infusionat, deixa-la dins de la sabata durant tota la nit.

Bosses de te amb nen tapant-se el nas i agafant sabata
Encara que no ho creguis, una bosseta de te negre pot ser molt útil contra la mala olor de peus | Canva Pro, oksanashyriaievaphotos

La seva efectivitat es basa que la bosseta de te negre ajuda a atrapar la mala olor i actua d'antibacterià natural. D'aquesta manera, estaràs matant dos ocells d'un tret: eliminaràs la mala olor i acabaràs amb els bacteris, també, culpables que la mala olor proliferi.

Pots repetir aquests senzills trucs totes les vegades que vulguis, però recorda que és important no abusar-ne per no arribar a fer malbé la sabata. Si veus que cap remei funciona, potser el problema resideix en l'elecció del calçat.