Una cadena de supermercats espanyola retira productes per presència d'un greu bacteri

Les restes de bacteri han estat detectats en productes que estaven encara en fase de control i qualitat

La vitrina d'un supermercat amb tota mena de productes curosament ordenats
La cadena de supermercats El Jamón ha retirat alguns productes carnis per presència de listèria | Pixaby

La cadena de supermercats El Jamón ha indicat que ha retirat una partida de productes carnis al municipi de Lepe, a Andalusia, abans de la seva comercialització, atès que en les anàlisis prèvies de control de qualitat han estat detectats restes del bacteri de la listèria en els productes.

L'empresa assegura que els productes no impliquen cap risc important

L'empresa, en aquest sentit, indica que «cap» dels productes frescos o peribles comercialitzats en els seus establiments han donat positiu en analítiques per listèria «ni de bon tros índexs alts», de manera que «els productes comercialitzats, fins al moment de la retirada, no impliquen cap risc per a la seguretat i higiene alimentària, sent els mateixos aptes per al consum».

Així, en un comunicat, des de l'empresa han subratllat que la retirada de productes carnis duts a terme per l'entitat s'ha degut «a una incidència detectada gràcies al sistema d'autocontrol sanitari implantat en compliment de tots els protocols de qualitat i seguretat alimentària establerts per la normativa».

La detecció de les restes de listèria s'ha dut a terme en el control de qualitat

D'aquesta manera, des de la companyia han apuntat que les restes de bacteri han estat detectats en productes que estaven encara en fase d'anàlisi de control de qualitat, «amb caràcter previ a la seva venda» i que «en cap moment» els productes afectats han entrat al canal de distribució dels establiments de l'empresa, ja que «no han arribat a sortir» de la central de productes carnis.

Així mateix, han asseverat que a hores d'ara compten amb analítica de resultat negatiu referida a la presència del bacteri en totes les superfícies de treball de la central càrnia. «En conseqüència, la retirada de productes carnis i substitució de nous peribles s'ha realitzat únicament amb caràcter preventiu, seguint en tot moment les recomanacions i indicacions dels organismes oficials competents», han asseverat. A més, l'empresa ha indicat que «cap» treballador de la mateixa ha donat positiu per Covid-19 i «tampoc» a la central d'elaboració i distribució.


Comentaris

envia el comentari