Paperina de crispetes

Retiren d'urgència unes crispetes a Catalunya: alerta al supermercat

Les crispetes en qüestió són de la marca 'Dia'

Nou avís a Catalunya davant la retirada d'un producte alimentari dels supermercats. L'alerta es deu al fet que el producte en qüestió, conté proteïnes de la llet. Fet que no consta en el seu etiquetatge i podria posar en perill a totes aquelles persones que en són al·lèrgiques.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha informat aquest dilluns de la presència de proteïnes de llet, no incloses en l’etiquetatge, en unes crispetes amb sal de la marca 'Dia', procedents d’Espanya. Així ho ha fet saber a través del seu compte oficial de Twitter.

«Exclusivament per a persones al·lèrgiques a les proteïnes de la llet: Presència de proteïnes de llet en crispetes amb sal».

La mateixa empresa fabricant ha comunicat la incidència a les autoritats competents i als seus clients, en compliment de la legislació i per tal de no posar a disposició de la població aliments no segurs, especialment per aquelles persones al·lèrgiques a les proteïnes de la llet.

Les dades del producte són les següents:

  1. Nom del producte: Snack Maniac! 'Crispetes amb sal'.
  2. Marca: 'Dia'.
  3. Aspecte del producte: bossa de plàstic.
  4. Número de lot: 22213.
  5. Data de consum: 31/01/2023.
  6. Pes: 80 grams.
  7. Temperatura: ambient.
Crispetes marca 'Dia'
Les crispetes retirades són de la marca 'Dia'. | @AESAN_gob_es

La distribució inicial s’ha fet a les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Catalunya, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Madrid i el País Valencià.

Com a mesura de prevenció, es recomana a les persones al·lèrgiques a les proteïnes de la llet que no consumeixin el producte. D’altra banda, no comporta cap risc per a la resta de la població.

▶️ El vídeo de la setmana

Retiren unes pizzes catalanes

Segons l'AESAN, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, el mes passat es va detectar que hi havia un tipus especial de pizzes que portaven histamina. Eren les pizzes de tonyina congelades de la marca 'Consum', que es fan a Itàlia.

El producte es venia en capses de cartó i venia congelat. Pel que fa al seu pes total, era de 370 grams. Tot i que es tractava d'un assumpte greu, la presència d'histamina no afectava tots els lots, sinó que només es trobava en els següents: NE16, NE25, NE09, NF27, NF23, NG08, NB17, NB24, NC03 i NH05.