Picnic a la platja

Amb fer un únic gest cada cop que vas a la platja pots cremar milers de calories

La platja, a més de ser un lloc per banyar-nos o prendre el sol, ens pot oferir moltes més coses

En èpoques caloroses, com l'estiu, les platges comencen a omplir-se de vida. Les vacances i el lleure són unes de les principals raons per les quals s'omplen de visitants. A més, no cal sortir del país, ja que hi ha platges i cales veritablement precioses a les nostres costes.

La platja, un lloc on es pot fer molt més que prendre el sol

Quan les altes temperatures comencen a treure el cap... L'únic que has de fer és anar a remullar-te! I és que si hi ha una cosa que el nostre cos i la ment agraeixen, sens dubte, és anar a la platja. Moltes persones escullen aquest lloc com el lloc per passar les seves vacances.

I no és estrany, ja que la platja ens pot oferir molts beneficis. Un savi va dir una vegada que la millor teràpia és el mar, i raó no li falta. Estar en contacte amb la sorra i sentir el so de les onades és el millor remei per qualsevol malaltia.

Imatge d'un home d'esquena en banyador saltant a la platja
Anar a la platja ens aporta molts beneficis per a la nostra salut. | Getty Images
 

Quan comença a estrènyer la calor, una cosa que ens pot ajudar a mantenir-nos frescos és banyar-nos al mar. Cal no oblidar que la sal i el iode són elements molt beneficiosos per al nostre organisme, i més concretament, per a la nostra pell.

Però no només això. Anar a la platja també és sinònim de bronzejar-se i prendre el sol. Sigui mentre llegeixes un llibre o escoltes música, les vitamines que absorbeix el teu cos quan entra en contacte amb la llum solar ajuden a enfortir el teu organisme.

El lloc ideal per practicar exercici

No obstant això, a més d'aquests plans, hi ha una altra cosa que també ens pot proporcionar beneficis a tots els nivells: l'exercici. Però el millor de tot és que si aprofitem un mitjà com és la platja, el que podem aconseguir és encara molt millor.

Si volem posar-nos en forma mentre gaudim d'un bonic paisatge i, a més a més, ens bronzegem, la platja és la millor elecció. La seva fina sorra ens ajudarà a tonificar-nos amb més intensitat, ja que totes les nostres petjades es tornaran encara més resistents.

Els beneficis de practicar exercici a la platja

Com hem comentat anteriorment, practicar exercici a la platja té un plus afegit i és la sorra. No és el mateix fer exercici damunt la sorra que damunt de terra ferma, ja que la nostra força i resistència serà encara molt més gran.

En aquest sentit, caminar o córrer per la platja pot presentar grans avantatges pel nostre cos. Hem de tenir en compte que qualsevol petjada que fem sobre la sorra farà que els nostres músculs treballin molt més, i per tant, cremem més calories.

Foto d'una persona caminant.
No és el mateix trepitjar terra ferma que la sorra: la sorra té més desnivells. | Getty Images
 

D'aquesta manera, el que més desenvoluparem seran les nostres cames, i concretament, els nostres quàdriceps, bessons i turmells. Però no només això: tant si camines com si corres també estàs treballant i exercitant una cosa molt important: el sistema respiratori.

És evident la quantitat de beneficis que ens pot proporcionar un lloc com aquest, oi? Doncs bé, en qualsevol cas no hem d'oblidar que la pràctica d'exercici també ens pot resultar perjudicial si no ho fem correctament.

▶️ Vídeo del dia

Si tenim en compte que la sorra pot presentar desnivells, hem de ser conscients que això es pot traduir en lesions. En aquest sentit, si correm o caminem per la platja també correm el risc de fer petjades descompensades.

Cal anar amb compte, com en tot

Aquest aspecte ens pot passar factura: qualsevol mal gest que fem en donar una gambada ens pot ocasionar alguna lesió o un problema articular, sobretot als ossos i tendons. Tot i això, no hem d'oblidar que quan correm les parts que més es veuen perjudicades són els nostres turmells i genolls.

Per evitar incidents d'aquesta mena, el millor que pots fer és iniciar sempre la pràctica d'exercici anant de menys a més. Procura caminar o córrer amb sorra humida, escalfa abans i després de cada entrenament i intenta adaptar la intensitat de l'exercici a les teves capacitats.