Prestageria amb cafeteres i tostadores d'una botiga d'electrodomèstics

Retiren un electrodomèstic molt venut a Catalunya i demanen deixar de fer-lo servir

Si heu comprat aquest producte, comproveu si forma part del lot afectat

Un conegut electrodomèstic ha estat retirat dels punts de venda al nostre territori. Pel que sembla, aquest producte podria resultar perillós per als consumidors. Es tracta d'un popular aparell distribuït a les botigues Ikea; de fet, ha estat la mateixa multinacional sueca la que ha informat de l'incident.

En concret, Ikea ha demanat a tots els seus clients que, en cas d'haver adquirit l'aparell recentment, es comprovi el número de lot. Si forma part del lot retirat, l'empresa ha demanat evitar-ne l'ús, i ha ofert als seus clients la possibilitat de tornar-lo. La retirada ha estat possible gràcies a la investigació interna de la marca, que va avisar fa més d'un mes RAPEX, el sistema d'alerta ràpida per a productes no-alimentaris.

Retiren d'urgència un popular electrodomèstic a Espanya

Pel que sembla, un conegut producte de la marca sueca IKEA ha hagut de ser retirat amb urgència de tots els punts de venda, ja que el seu ús no era segur per als usuaris. El producte en qüestió és una de les cafeteres. Segons s'ha notificat, aquest tipus de cafetera contindria errors a la vàlvula de seguretat d'acer inoxidable.

Encara que el seu aspecte no denoti cap problema, la veritat és que el problema resideix en el material utilitzat per a la seva fabricació. Des d'IKEA assenyalen que aquest material té més risc de deteriorament i, a més, podria reaccionar durant l'ús de la cafetera. Per això, aquesta retirada només afecta els productes fabricats amb acer inoxidable, de color gris o platejat.

Cal destacar que la vàlvula de seguretat és un element molt important en una cafetera, ja que és l'encarregada d'alliberar el vapor de l'aigua i així disminueix la pressió que es produeix en bullir l'aigua. Si a una cafetera no es controla la sobrepressió perquè la vàlvula no funciona correctament, la cafetera podria explotar.

Més detalls sobre la cafetera afectada

El producte amb problemes és la cafetera exprés manual Metallisk per a placa de 0,4 litres amb vàlvula de seguretat d'acer inoxidable. És una de les favorites de la marca, sobretot entre els amants del cafè. El seu aspecte metàl·lic és cridaner, però encara ho és més el disseny guanyador del premi Good Design.

Fins fa poc, podies fer-te amb una d'aquestes pel preu mòdic de 22,00 €, aproximadament. Encara que, almenys de moment, ja no és possible adquirir-lo en cap punt de venda.

Com hem assenyalat anteriorment, aquesta retirada només afecta un lot en concret. Per assegurar-te que la teva cafetera no en formi part, hauràs de comprovar que el seu número d'identificació no sigui el 19955.

A més, IKEA ha comunicat que les cafeteres afectades van ser fabricades entre setembre del 2020 i gener del 2022. Per contra, si la teva cafetera no compleix aquestes característiques, podràs continuar utilitzant-la amb total normalitat.

Quines solucions proposa IKEA?

A IKEA han publicat un comunicat de la marca responent a l'alerta que ha suposat la comercialització de la cafetera. Hi ha informació rellevant per a les persones que hagin adquirit aquest producte. Així mateix, asseguren que la seguretat és la màxima prioritat per a IKEA i ,per això, han llançat una sèrie de recomanacions.

En primer lloc, demanen disculpes a totes aquelles persones que s'hagin pogut veure afectades per aquest error i insten els usuaris a seguir els passos següents. D'una banda, recomanen als compradors que tornin el producte a qualsevol botiga IKEA. Allà, se'ls reemborsarà íntegrament el cost de la cafetera i assenyalen que no cal presentar cap prova que avali la compra, és a dir, si no portes el tiquet no hi haurà cap problema.

D'altra banda, la marca ha ofert l'adreça de la pàgina web: www.IKEA.com/es/es per obtenir més informació. Així mateix, posen a disposició dels consumidors el seu número gratuït d'atenció al client: 900 400 922. Perquè sigui possible resoldre els teus dubtes, es pot trucar de 9 a 21 h de la nit i, si no t'és possible, sempre podràs consultar l'apartat d'atenció al client de la seva web.