El pasadís d'un supermercat

Sanitat retira d'urgència un popular producte en detectar-hi un bacteri infecciós

L'empresa ha demanat que qualsevol persona que hagi adquirit el producte el retorni als supermercats

Una popular marca de desodorants ha estat retirada del mercat per provocar infeccions. Així ho ha comunicat l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), qui ha hagut de retirar del mercat una línia de desodorants.

L’empresa Byly Bio roll-on ha comunicat a través de la seva pàgina web la retirada dels lots 0707 i 0708 per detectar un bacteri que provocava infeccions, en algunes ocasions d’extrema gravetat.

Retiren dos lots de desodorant per precaució

Tot i això, a la seva pàgina web especifiquen que la perillositat no era tan alta, però l’han retirat del mercat per precaució: «No és d’esperar que aquests lots provoquin cap repercussió a persones sanes, però per prudència ja han estat retirats del mercat aquests dos lots de producte afectats», es pot llegir a la web.

Des de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) han insistit a retirar l’objecte per les múltiples infeccions que pot causar aquest bacteri trobat. Segons explica ‘Manual MSD’, entre altres infeccions pot causar pseudomona aeruginosa, que és un bacteri que pot causar molts problemes en diferents parts del cos.

Per exemple, aquesta pseudomona aeruginosa pot provocar ferides, problemes a les vies respiratòries i urinàries o fins i tot una infecció generalitzada per tot el cos.

Per precaució i per evitar conseqüències més greus, s’han retirat del mercat els lots 0707 (amb envàs 50+25ml) i 0708 (50 ml) de desodorants Byly Bio roll-on. L’empresa ha afirmat que si algun client ha adquirit algun producte d’aquests dos lots, el pot tornar sense cap problema. Poden trucar al número que apareix a la seva pàgina web o poden tornar al seu supermercat de confiança i retornar el producte. Allà els hi faran la devolució dels diners sense cap mena de problema.

Retiren uns cereals del mercat per llet no declarada

Per la seva banda, el passat dia 26 de novembre l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), dependent del Ministeri de Sanitat, va haver de retirar dels supermercats un lot d’una marca de cereals. Es tracta de la marca ‘Bauck Hof’, uns cereals parcialment coberts de xocolata d’origen alemany.

Segons va informar l’agència, l’alerta va saltar en trobar als cereals un al·lergogen, la llet, no declarada a l’envàs del producte. D’aquesta manera, els cereals afectats van ser ‘Choco Balls’, ja que contenia partícules de llet que no estaven declarades a l’exterior del producte.