Fotografia d'un supermercat.

Retiren del mercat dos productes d'Hacendado

L'AESAN ha avisat la població d'un error en l'etiquetatge d'Hacendado i Carmencita

Últimament és comú que alguns productes s'hagin de descatalogar o treure del mercat per errors o perills. Aquest cop, la víctima ha estat Hacendado, que podria estar «enganyant» els seus clients.

Es tracta dels articles d'espècies de les marques Carmencita i Hacendado. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), ha informat els usuaris d'una variació en els productes.

L'entitat ha avisat que aquestes espècies contenen traces d'una llavor que no es detalla en l'etiquetatge. Això podria afectar les persones al·lèrgiques, provocant conseqüències severes.

Tot sigui per la nostra salut

L'AESAN, que vetlla per la nostra alimentació i ens intenta protegir de qualsevol contratemps, ha resolt un altre problema dins dels supermercats. S'ha encarregat de transmetre als clients la retirada del mercat de diversos lots d'unes espècies comercialitzades a Espanya.

Pots de comí molt de les marques Hacendado i Carmencita.
Les espècies de les marques Hacendado i Carmencita s'han retirat del mercat per seguretat dels clients al·lèrgics. | Twitter 

Aquests productes, de les marques Hacendado i Carmencita contenen traces de sèsam. El problema és que això no està especificat a l'etiquetatge i podria generar problemes per a la gent que és especialment al·lèrgica.

Vista del nou model de botigues Mercadona
Mercadona triomfarà aquest estiu amb tres begudes molt refrescants | Agència 

Aquests articles estaven posats a la venda a tots els establiments de la cadena de supermercats de Mercadona. Cal destacar que són condiments molt venuts, per tant, s'ha de veure com afecta en els beneficis de l'empresa valenciana.

Ells mateixos van detectar el problema

Segons Aesan, la mateixa empresa fabricant de les espècies va ser qui va detectar la presència de traces de sèsam. Van trobar el contratemps en un control intern i van avisar com més aviat millor els seus clients a través d'un comunicat a la seva pàgina web.

Els lots afectats per aquest avís són els de comí molt i comí gra, de les marques Hacendado i Carmencita:

Comí molt

Carmencita: L12116A, amb data de consum preferent del 01/25.

Hacendado: 21Z20, amb data de consum preferent del 06/23; 21Z28, amb data de consum preferent del 06/23. 12102, amb data de consum preferent del 07/23; 12126, amb data de consum preferent del 07/23.

Comí gra

Carmencita: L12117A, amb data de consum preferent del 01/24.

Hacendado: 21Z28, amb data de consum preferent del 12/23; 22207, amb data de consum preferent del 02/24.

Només suposa un risc per a les persones al·lèrgiques

Les espècies, que es comercialitzen en pots de vidre a temperatura ambient, ja s'han retirat del mercat fins a nou avís.

Una dona que es fa sonar el nas.
Els productes s'han retirat del mercat per protegir les persones que són al·lèrgica a la llavor de sèsam. | Pixabay 

L'AESAN ha recomanat com a mesura de precaució que les persones al·lèrgiques a la llavor de sèsam s'abstinguin de consumir-ho. En cas de tenir-lo a casa, llançar-lo per evitar qualsevol tipus de reacció al·lèrgica.

A més, per finalitzar el comunicat, des de la mateixa entitat han assegurat que aquests productes no suposen cap risc per a la resta de la població.

L'empresa fabricant ha demanat disculpes a tots els clients, però la presència de traces de sèsam s'ha produït de manera involuntària. El motiu és que a les proximitats dels camps on es cultiva el comí, es cultiven altres productes com el sèsam. És normal que hi hagi hagut alguna barreja accidental.