Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un supermercat.

Molt de compte: Retiren d'urgència dels supermercats catalans un popular formatge

L'AESAN ha anunciat l'alerta alimentària

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha ordenat retirar un producte dels supermercats catalans per la presència de toxina estafiloccòcica. Així mateix, l'entitat recomana a les persones que disposin d'aquest aliment no consumir-lo per precaució. 

El producte afectat es tracta d'una mozzarella fresca de la marca Bocconcini de Albe, d'origen espanyol. En concret, el número del lot del producte on s'ha detectat l'error és el 2910, amb data de caducitat el 29/10/2022. 

El producte s'ha distribuït a Catalunya 

Segons informa AESAN, el producte s'ha distribuït a Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Illes Canàries, Castella i Lleó, Cantàbria i Galícia. Tanmateix, no es descarten altres possibles destinacions. 

L'entitat, pertanyent al ministeri espanyol de Consum, ha traslladat l'alerta alimentària a les autoritats competents de les comunitats autònomes afectades perquè s'efectuï amb èxit la retirada del producte dels serveis comercials. 

Cap cas d'intoxicació detectat 

Els símptomes que pot causar la ingesta d'aliments afectats per la toxina estafiloccòcica són nàusees, vòmits, diarrea, dolor abdominal o postració. En cas de presentar qualsevol d'aquestes patologies, es recomana acudir a un centre de salut. 

Des d'AESAN informen que no hi ha constància de cap cas d'intoxicació relacionat amb aquesta alerta alimentària a Espanya. No obstant això, l'entitat recomana als ciutadans que disposin d'aquest producte als seus domicilis que evitin consumir-los i, preferiblement, els retornin al punt de venda. 

Segona alerta: proteïnes de la llet no declarades 

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició anunciava, aquest dilluns, una segona alerta per la presència de proteïnes de la llet no declarades. El producte afectat són unes galetes artesanes d'ametlla, concretament de la marca Productos Blanco, procedents d'Espanya. El lot implicat és el 22123, amb data de caducitat el 30/06/23. 

La distribució del producte afectat s'ha fet a Andalusia, Castella-la Manxa i Ceuta. La informació ja s'ha traslladat a les comunitats autònomes per verificar la retirada d'aquests aliments. 

Aquesta alteració pot causar malestar a les persones al·lèrgiques o intolerants a la lactosa. AESAN recomana als usuaris amb al·lèrgia a les proteïnes de la llet no consumir el producte per precaució.