Noia obrint una nevera

Revelen quins són els deu aliments que no engreixen i que pots menjar sense preocupacions

Si et preocupa el pes, aquests aliments t'ajudaran

A vegades, és difícil mantenir una dieta saludable i el pes que desitges. Una mala alimentació és una peça clau per a tenir sobrepès o obesitat, i, tot i que pugui semblar estrany, a Espanya cada cop hi ha més persones que pateixen aquestes afeccions. Les enquestes demostren que aquestes malalties s'han duplicat en els últims vint anys.

Així doncs, no existeixen els miracles relacionats amb el pes. No optis per passar gana, saltar-te menjars, no consumir cap tipus de carbohidrat... La solució és alimentar-se correctament i fer exercici regularment. D'aquesta manera, t'aprimaràs cuidant la salut.

Aliments gairebé no engreixen i pots menjar amb tranquil·litat

Si et preocupa l'alimentació i el pes, no dubtis a introduir aquests aliments saludables a la dieta.

1. Carn magra i peix

Sempre que la quantitat sigui raonable, aquests aliments són ideals per a perdre pes i els trobem en un gran nombre de dietes. Encara que et costi creure-ho, sí que funcionen si et vols aprimar.

Imatge d'un grapat de carn de pollastre trossejada
La carn de pollastre té molt poc greix | Getty Images

Una de les carns amb menys greix és la de pollastre, que només aporta 113 calories per cada 100 grams. Si la carn no et convenç i prefereixes el peix, qualsevol que sigui blanc, com el lluç o el bacallà, tenen molt poc contingut calòric: la majoria no superen les 90 calories per cada 100 grams.

2. Patates cuites

Voler-se aprimar o mantenir el pes no implica deixar de menjar aliments amb carbohidrats. En el cas de la patata, potser has sentit que no són bones per a la dieta, però això no és veritat

Plat amb dues patates al caliu
La manera més saludable de cuinar les patates és fer-les al caliu | Getty Images

Són una font de vitamines i fibra, de manera que regula el sistema digestiu. A més, és molt saciant i té menys calories que la pasta o l'arròs.

3. Farinetes de civada

Les farinetes de civada, també conegudes com a 'porridge', són un aliment ideal per a començar el dia. Un gran nombre d'influencers en són consumidores, com és el cas de la bloguera Chiara Ferragni.

Tot i que la pinta que tenen no convenç a tothom, la veritat és que de gust són delicioses. L'alta quantitat de fibra que porten ajuda a fer la digestió i a que et saciïs ràpidament.

Imatge d'un bol de flocs d'avena amb gerds i pomes
Pots acompanyar el 'porridge' de civada amb el que més t'agradi | Getty Images

Com que és un aliment molt versàtil, el pots combinar amb un gran nombre d'ingredients, com la fruita o els fruits secs. I recorda que és millor endolcir-lo amb una mica de mel, perquè una gran quantitat de sucre és nociva per a la salut.

4. Llegums

Tot i que la majoria de gent consumeix llegums de manera regular, no són conscients dels grans beneficis que aporten a la salut. L'efecte saciant que tenen és ideal per a les persones que es preocupen perquè picotegen entre hores, un hàbit que no ajuda gens a perdre pes.

Plat de llenties.
Els llegums tenen un gran efecte saciant | Getty Images

Els llegums són rics en fibra i en proteïna, i el més important: són baixos en greixos. Si vols evitar que suposin un perill per a la dieta, l'ideal és reflexionar sobre com els cuines i en quina quantitat els consumeixes.

5. Pomes

La poma és una de les fruites que més triomfen als supermercats. El sabor únic que té i els grans beneficis que aporta la converteixen en una fruita molt estimada per les persones que volen perdre pes. Conté pectina, una fibra vegetal que permet que la digestió sigui més lenta i que ens sentim saciats durant més hores, de manera que ens ajuda a aprimar-nos més fàcilment.

Pomes verdes
Les pomes verdes són les millors per a aprimar-se | Getty Images

És important saber que no totes les pomes actuen de la mateixa manera sobre el cos. Segons un estudi de la Universitat de Washington, les verdes són les que funcionen millor a l'hora de perdre pes.

6. Crispetes 

Siguis amant del cinema o no, menjar crispetes t'ajudarà a mantenir la línia. Aporten una gran quantitat de vitamines, com A i E, i que tenen un gran efecte saciant.

Paperina de crispetes
Les crispetes fetes a casa són l'snack perfecte | Pixabay

Les crispetes són un snack ideal, perquè tenen molt poques calories, però és important que siguin naturals, és a dir, que no continguin alts nivells de sucre ni de sal. Si vols fugir dels additius que les converteixen en un aliment poc saludable, les pots fer pel teu compte a casa.

7. Ous frescos

Diversos estudis corroboren els beneficis de l'ou per a aprimar-se. Tot i que fa anys es creia que eren perjudicials per al colesterol, s'ha demostrat que menjar ous amb moderació és favorable per al bon funcionament de l'organisme.

Diversos ous durs en un plat
Els ous són molt versàtils i es poden cuinar de moltes maneres | Getty Images

L'efecte saciant que tenen és fins i tot superior al del pa blanc, així que ajuden a no menjar més del compte. A més, tenen molt poques calories, de manera que no suposen un perill per a perdre pes.

8. Alvocat

Durant molt de temps s'ha cregut que els alvocats no ajuden a aprimar-se, els valors nutricionals que tenen ho desmenteixen. Aquesta llegenda urbana es deu al contingut de greix que tenen. Cal remarcar que són greixos saludables que el cos necessita per a funcionar correctament.

Un alvocat partit per la meitat.
L'alvocat és un gran aliat per a perdre pes | Getty Images

És un aliment essencial per a evitar els pics d'insulina, els culpables que tinguem sensació de gana. A més, el l'efecte saciant que té t'evitarà menjar més del compte. El pots afegir a la dieta de moltes maneres i és ideal per a qualsevol hora del dia.

9. Cítrics

Els cítrics apareixen en una gran quantitat de dietes gràcies a les escasses calories que porten i a l'alt contingut de vitamina C i antioxidants que tenen. Els més coneguts són la llimona i la taronja, però n'hi ha molts més.

Got amb aigua de llimona
L'aigua de llimona ajuda a depurar el cos i a perdre pes | Getty Images

Acceleren el metabolisme, per la qual cosa ens ajuden a cremar el greix molt més ràpid. A més, tenen propietats diürètiques i desintoxicants. Tot que hi ha moltes maneres d'incorporar-los a la dieta, molts especialistes recomanen començar el dia amb un got d'aigua i llimona.

10. Caldo de verdures

Un estudi publicat a la revista científica 'PLOS ONE' es va demostrar que el consum regular de caldo de verdures està relacionat amb un risc reduït de patir sobrepès o obesitat. És un aliment depuratiu i antioxidant, així que ens ajuda a expulsar els líquids innecessaris que ens fan sentir inflats.

Caldo de verdures
Pots cuinar una bona quantitat de caldo i congelar-lo | Getty Images

Totes les verdures aporten una gran quantitat de vitamines, fibra i minerals, així que pots escollir les que més t'agradin per a preparar un caldo.