El risc de netejar amb desinfectant els productes que compres al supermercat

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha actualitzat les dades de seguretat alimentària

Supermercat
Els experts adverteixen sobre com desinfectar realment els productes | CatalunyaDiari

Molts de nosaltres hem adquirit l'hàbit de desinfectar la compra quan tornem de supermercat, però no teníem en compte que cal anar amb compte amb el producte que fem servir per fer-ho. L'AESAN, Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, ha actualitzat les dades sobre aquest nou hàbit.

Desinfectar de manera correcta

«Per evitar que en tocar un envàs que pogués estar contaminat el virus passi al sistema respiratori (per exemple, en tocar-se amb les mans la cara), els consumidors han d'extremar les mesures d'higiene, rentant-se les mans regular i eficaçment» explica l'AESAN.

«A més, abans de guardar els aliments, sempre que sigui possible, es rebutjarà l'embalatge exterior (per exemple, el cartó exterior quan hi hagi un embalatge de plàstic interior) sempre prestant atenció a informació clau com la data de caducitat o de consum preferent)» segueix aclarint.

De la mateixa manera, des d'AESAN també han explicat què és el que passa quan desinfectes els productes amb desinfectant: «Com a precaució addicional, els envasos de vidre, de plàstic i les llaunes poden netejar-se amb aigua i sabó. Es desaconsella utilitzar desinfectants per netejar els envasos, ja que alguns són porosos i permeten el pas de la substància desinfectant, que podria contaminar l'aliment, el que comporta un possible risc per a la salut».

Així, és molt important tenir en compte que no cal desinfectar els productes amb aquesta substància, i cal recórrer sempre a l'aigua i sabó.

Quines altres mesures cal tenir en compte?

És molt important el que ja s'ha dit des de fa mesos: cal rentar-se les mans abans i després de tocar els productes comprats. També cal desinfectar les superfícies on hàgim posat els productes. Tot i això, no està comprovat que el coronavirus es pugui transmetre pel menjar, així que simplement cal seguir els consells d'higiene i seguretat en els supermercats per evitar contagiar-nos.


Comentaris

envia el comentari