Rótulo de un supermercado Mercadona, junio de 2019

Mercadona porta a tots els seus súpers el producte que tothom busca

La cadena s'adapta així a la demanda d'un producte vital que tothom necessitarà durant els pròxims mesos

Mercadona s'ha convertit, si no ho era ja, en una de les empreses pioneres al nostre país pel que fa a la compra de productes bàsics durant aquesta pandèmia de coronavirus que ja fa més de dos mesos que ens afecta. 

Els supermercats van ser dels pocs establiments comercials que van continuar oberts després de decretar-se l'estat d'alarma, i de mica en mica s'han anat adaptant als hàbits de consum  i a l'evolució de la malaltia dins les nostres fronteres. 

Amb el pas de les setmanes, els productes més venuts van anar variant als supermercats: el primer producte a esgotar-se va ser el paper higiènic, després altres productes com la cervesa o els 'snacks' van protagonitzar una pujada considerable de la demanda, i al final fins i tot productes com el tint del cabell o el llevat van convertir-se en els nous imprescindibles de la cistella de la compra. 

Ara, Mercadona ha fet un pas més respecte dels hàbits de consum, com ja van fer altres companyies abans com ara Carrefour, i inclourà entre la seva oferta pròpia un dels productes més demandats, no només durant el confinament, sinó segurament també durant els pròxims mesos de tornada a la normalitat: les mascaretes higièniques

Les autoritats sanitàries recomanen l'ús de material de protecció com les mascaretes sempre que sigui possible, i de fet ja són obligatòries al transport públic, i potser també s'acabin imposant en altres àmbits del dia a dia. 

Per aquest motiu, Mercadona començarà a vendre a partir del 14 de maig mascaretes higièniques no reutilitzables de la seva pròpia marca, Deliplus. Les mascaretes es vendran en 'packs' de 10 unitats per cada caixa, amb un preu de 6 euros per 'pack'. 

Altres canvis a Mercadona

La companyia valenciana implementarà més canvis en els seus establiments, més enllà de la posada a la venda de nous productes. Així, per exemple, a partir del dia 11 de maig ampliaran el seu horari d'atenció al públic en una hora, obrint les botigues de nou del matí a vuit del vespre a les zones on es passi a la fase 1 de la desescalada. 

A més, l'empresa de Juan Roig ha canviat la jornada laboral dels seus treballadors, que fa dos mesos que treballen sense descans per què a la resta de la població no li falti de res a casa. Així, a partir d'ara treballaran 4 dies cada setmana i en tindran 3 de festa, com una mesura de prevenir també els contagis entre els seus empleats. 

En aquest sentit, Mercadona ha reforçat també la protecció dels seus treballadors, facilitant ulleres de protecció ocular i productes d'higiene, tant a les botigues com als seus magatzems i blocs logístics. A les botigues, a més, la companyia ha reforçat la distribució de gel desinfectant i paper, tant per als clients com per a la desinfecció de material com ara les cistelles i els carros de compra. 

Cal recordar, a més, que la cadena d'alimentació també ja va instal·lar pantalles protectores de metacrilat entre les caixes de tots els seus establiments, i va facilitar mitjançant senyalització la distància mínima obligatòria entre els seus clients a l'hora de pagar, entre moltes altes mesures.