Sanitat demana no consumir unes postres que venen al súper per perilloses

Aconsella no consumir-les en cas d'al·lèrgia o intolerància a la llet

Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat
Des de l'AESAN es demana no consumir aquest producte en cas d'al·lèrgia o intolerància a la llet | Pixabay

Sanitat ha llançat una nova alerta alimentària relacionada amb unes postres comercialitzades als supermercats per la presència d'un aliment al·lèrgic no declarat en el seu etiquetatge.

El passat 27 de novembre, des de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició (AESAN) s'advertia als consumidors que tenen al·lèrgia o intolerància a la llet que no consumissin el pa de pessic de xocolata sense sucres afegits amb edulcorants perquè s'havia detectat que contenien llet i que aquesta no estava inclosa en el seu etiquetatge.

Ara, gairebé un mes després, l'AESAN ha rebut nova informació de la Comunitat de Madrid, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) on es fa referència a un nou lot del producte pa de pessic sense sucres afegits amb edulcorants de la marca 'Panadería' el qual ha obtingut un resultat no favorable a causa de la presència de llet no declarada al seu etiquetatge. El producte en qüestió Sanitat demana no consumir unes postres que venen al súper per perilloses, segons ha informat l'Agència.

Productes fabricats i distribuïts a Espanya

Així doncs, amb les noves dades aportades, s'ha determinat que els lots 273 i 294 del producte pa de pessic de xocolata sense sucres afegits amb edulcorants de la marca 'Panadería' amb codi de barres 8425849103941 són els afectats. Els productes també mostren una data de consum preferent del 28/12/2020  i 18/01/2021 i estan empaquetats en 250g i s'han de conservar a temperatura ambient.

Els productes indicats han estat fabricats i distribuïts a Espanya i des de l'AESAN s'ha traslladat la informació a les Autoritats competents de les comunitats autònomes a través del SCIRI.

Davant la presència d'aquest producte al·lèrgic no declarat es recomana que, com a mesura de precaució, aquells consumidors al·lèrgics o intolerants a la llet, que puguin tenir el pa de pessic de xocolata sense sucres afegits amb edulcorants a casa seva s'abstinguin de consumir-lo. No obstant això, el producte esmentat no suposa cap risc per a la resta de consumidors.

Des de les xarxes socials de l'AESAN i del Ministeri de Consum d'Espanya s'està publicant contingut relacionat amb les al·lèrgies i intolerants a la lactosa perquè tothom tingui accés a aquesta mena d'informació, ja que cada vegada és més habitual tenir un conegut o familiar amb alguna al·lèrgia o intolerància alimentària i és important conèixer quins són aquells aliments que no poden menjar.

Retiren uns cereals dels supermercats

El passat mes de novembre l'AESAN també advertia de la presència de llet, no declarada, en l'etiquetatge d'uns cereals parcialment de xocolata. El producte afectat és originari d'Alemanya i es tracta de la marca 'Bauck Hof', que es ven comercialitza en diversos punts d'Espanya.

Des de l'AESAN es van facilitar aquestes dades sobre el producte en qüestió. Es tractava del lot número 200221 amb data de caducitat 02/02/2021 i empaquetat amb un pes de 300 grams. El lot esmentat va ser envasat el dia 11/01/2020.

Així doncs, des de Sanitat aconsellaven als consumidors al·lèrgics o intolerants a la llet que no consumissin 'Choco Balls' en cas de tenir-lo a casa perquè conté l'esmentat al·lergogen. També s'assenyalava que el consum d'aquest producte no comportava cap risc per a la resta de consumidors.


Comentaris

envia el comentari