Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una olla amb brou, una altra imatge del xef José Andrés a primer pla i una altra imatge més de pells de verdures

Surt a la llum el secret del millor brou que el xef José Andrés prepara a casa seva

Hi ha un truc que també et serveix per acabar amb el malbaratament d'aliments aprofitant, al màxim totes les parts de les verdures

En plena temporada de grip i refredat, el reconegut xef José Andrés ha compartit un valuós truc culinari per enfrontar-se als dies freds i mantenir-se saludable. Al seu llibre Verduras sin límites, ens revela les claus per preparar "el millor brou" aprofitant al màxim les restes de verdures que, d'una altra manera, podrien ser descartades.

José Andrés t'explica com evitar el malbaratament d'aliments

La proposta de José Andrés se centra en la utilització de pells i altres restes de verdures: carabassons, albergínies, patates, porros, carxofes o mongetes. Tot per crear un brou deliciós i reconfortant.

Caldo en sus diferentes versiones - Vamos a cocinar con José Andrés | RTVE Cocina

El procés comença amb la simple acció de guardar aquestes parts a la nevera, acumulant una gran varietat de vegetals, sense que es deteriorin. El xef emfatitza la importància de conservar correctament aquestes restes, ja que el punt clau per obtenir el millor sabor al brou rau en el seu aprofitament.

Un cop hagis acumulat una quantitat suficient de pells i restes, José Andrés suggereix cuinar el brou a foc lent, afegir sal i assaonadors al gust. I després colar les pells per obtenir un suc saborós i reconfortant.

Aconsegueix més sabor amb el truc de José Andrés

Aquest enfocament enginyós no només contribueix a la reducció del malbaratament alimentari. També permet gaudir d'un brou casolà ple de sabor i nutrients. La versatilitat de la recepta de José Andrés es presta a diverses variacions, oferint l'opció d'afegir ingredients addicionals. Com a fideus o altres elements que complementin la preparació segons les preferències personals.

Ara que la salut i el benestar són primordials per a molts, aquest secret culinari es presenta com una solució pràctica i deliciosa. Tot per tal d'enfrontar la temporada de refredats i gaudir d'un reconfortant plat casolà. Per què rebutjar les restes de verdures quan es poden convertir en l'ingredient estrella del teu proper brou reconfortant? Així t'ho fa veure el gran xef José Andrés.