Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cireres

El secret dels rebosters: treu-li el pinyol a la cirera de manera ràpida i fàcil

T'agrada menjar cireres i fer plats amb elles? Per a les postres, són ideals, però els pinyols poden arribar a molestar bastant. Descobreix com treure'ls fàcilment

L'arribada de l'estiu implica una sèrie de canvis a l'hora d'alimentar-se. Un d'aquests és la classe de fruites que mengem, que es correspon amb les que es consideren de temporada. Per això, el millor moment per comprar i per gaudir del sabor de les cireres és durant aquestes dates. No obstant això, malauradament, tenen un inconvenient difícil d'ignorar: el pinyol que tenen a dins. A diferència d'altres fruites, les cireres requereixen un grau més gran de concentració a l'hora d'ingerir-les, sobretot entre els més petits.

Quin és el secret per treure el pinyol de les cireres fàcilment?

És molt habitual que, en treure'ls el pinyol, les cireres acabin trencant-se. Això és una cosa veritablement molesta, sobretot perquè ens pot esguerrar qualsevol recepta en què siguin els ingredients principals.

Per sort, hi ha un truc molt senzill que ens pot ajudar molt. Pren-ne nota. Només cal una ampolla i una palleta o canya de plàstic (sí, la típica que fem servir per beure sucs de fruites i batuts).

Cireres
Treure el pinyol de les cireres és més fàcil del que et penses | GETTY IMAGES

Has de col·locar la cirera a la boca de l'ampolla i amb l'ajuda d'una palleta, pressionar la cirera fins que vegem que el pinyol surt del tot, caient a l'interior. Mentre que l'os de la cirera caurà dins de l'ampolla, la cirera es mantindrà intacte a la part superior. Per això, a partir d'aquest moment, podrem fer-la servir per a la nostra recepta o menjar-la directament, sense por.

Un altre truc simple i senzill

Per a aquest altre truc només cal utilitzar un ganivet. En aquest cas, haurem de fer un petit tall transversal. I, a partir d'aquí, treure el pinyol amb l'ajuda de la mà.
Això sí, tot i que és un altre consell útil, té amb el desavantatge que trigarem més. Per tant, si tens pressa, el millor serà optar pel truc de l'ampolla. Tot i que hi ha altres trucs, aquests dos són els més efectius i els que menys temps et robaran. Per tant, no dubtis a posar-los en pràctica.

Sigues conscient de com triar les millors cireres i els seus beneficis

Si vols quedar-te amb les millors cireres, tria les més brillants i fermes. L'ideal és que continguin un peduncle molt verd, no ressec. No confiïs gaire en el color, que canvia molt segons la varietat, per jutjar-ne la maduresa. Per mantenir-les correctament hauràs de saber que a les cireres, com a les maduixes, no els agrada la nevera. Per això no és aconsellable deixar-les allí més de 24 hores.

Cireres
Les cireres tenen molts beneficis per a la nostra salut | GETTY IMAGES

D'altra banda, les cireres tenen una llarga llista de beneficis. Una de les principals qualitats d'aquest fruit és que estan plens de potassi, cosa que els confereix propietats diürètiques. No en va, són principalment les tiges de les cireres les que s'utilitzen a les infusions per les seves propietats diürètiques.

També cal assenyalar que les cireres contenen levulosa. Per això, es recomanen als diabètics que no toleren la glucosa. A més, aporta diverses vitamines necessàries per al correcte funcionament de l'organisme. Per totes aquestes raons, les hauríem d'introduir als nostres hàbits alimentaris.

Com fer les cireres

A la cuina, les cireres són un aliment veritablement versàtil. En algunes ocasions, s'utilitzen com a adob i com a acompanyament de preparacions de foie gras, de caça, d'ànec i de porc...

Cireres
Amb les cireres, podem fer moltes més coses de les que ens pensem | GETTY IMAGES

A la rebosteria s'elaboren delicioses compotes, melmelades i coulis amb elles. Així mateix, es poden trobar a les amanides de fruites fresques i a les postres congelades. Com que tenen un sabor tan dolç i saborós, pots incorporar-les a moltes receptes.