Imatge d'una dona amb jersei blau tocant amb la mà una bàscula

Els 3 secrets per aprimar-se sense haver de fer dieta que realment funcionen

Comença a perdre pes de manera totalment saludable

Quan estàs començant un procés per aprimar-te, és fàcil pensar que les dietes són la solució més ràpida i efectiva. Tanmateix, aquests mètodes són molt extrems i promouen idees que no són gens sanes ni bones per a l'organisme. Fins i tot poden acabar causant a llarg termini greus problemes a la nostra salut.

No hem d'adoptar cap dieta d'internet sense tenir l'aprovació d'un nutricionista. El que sí que pots fer és tenir en compte 3 claus al teu dia a dia. Es tracta d'estratègies molt útils a l'hora de perdre pes, amb les quals cuidaràs de la teva salut.

Les 3 claus per perdre pes que realment et funcionaran

Aquests són els 3 secrets definitius que t'ajudaran a perdre pes:

1. Tria aliments que siguin saludables

Una dieta equilibrada i variada proporciona al nostre organisme els nutrients que necessita per funcionar de la manera més efectiva possible. Sense menjar variat, el cos té més possibilitats d'emmalaltir, contenir infeccions i fins i tot rendirà molt menys.

Verdures i peix sobre fons blanc
Escollir aliments sans t'ajudarà a perdre pes | Getty Images

Una dieta sana inclou els nutrients següents: vitamines, minerals, antioxidants, carbohidrats, fibra, proteïnes i greixos saludables. És a dir, aliments dels grups següents: fruites, verdures, cereals, lactis, pasta, ous, fruits secs i llegums.

Per això, els aliments que caldria evitar o fins i tot seria adequat eliminar són els ultraprocessats. A més dels que porten molt de sucre i sal, la carn vermella, l'alcohol i els greixos trans.

2. Menja racions petites

Probablement, hagis sentit que menjar racions petites durant el dia ajuda a aprimar-se.

Imatge d'una noia menjant una amanida
Eliminar els capricis i menjar porcions petites reduirà el teu pes corporal | Getty Images

I és totalment cert. Triar bons aliments i controlar la mida de les porcions, pot ajudar-te a controlar el pes i aprimar-te. L'estratègia més útil i simple és barrejar aquestes racions amb aliments que portin proteïnes i fibres.

Aquests aliments són molt adequats, ja que t'ajudaran a controlar la gana i evitaràs estar menjant durant tot el dia. Per tant, evita els aliments ultraprocessats, ja que són addictius i molt fàcils de menjar en excés: aliments 'xatarra', begudes ensucrades i carbohidrats refinats.

3. Fes exercici físic setmanalment

Com bé diuen els experts, no hi ha cap solució màgica ni ràpida per perdre pes. Però si una cosa és del tot segura és que no n'hi ha prou amb portar una alimentació equilibrada i adequada al nostre cos. També cal incorporar a les nostres vides l'exercici físic setmanal.

Una dona caminant.
L'esport ajuda a activar les defenses i a perdre pes | Getty Images

El sedentarisme és molt perillós, ja que a llarg termini pot ocasionar grans efectes negatius a la nostra salut. No només a l'estat físic, sinó que també pot afectar mentalment. La substitució del temps dedicat a activitats sedentàries per activitats físiques, sigui quina sigui la intensitat, és beneficiós per a la salut.

És important destacar que el tipus d'exercici físic que has de fer dependrà en tot moment de l'estat de la teva salut actual. És crucial fer exercici adaptat, ja que així és més probable que arribis a obtenir el màxim benefici i aconseguir els teus objectius.

Kettlebells de colors
Els exercicis de força són ideals per perdre pes | Getty Images

Com heu pogut veure, una dieta variada i equilibrada juntament amb exercici físic sempre serà una bona opció per començar a perdre pes. Malgrat que, és fonamental que si tens dubtes de com començar, el millor és demanar cita amb el teu nutricionista o metge. Els especialistes sabran què necessita el teu cos en tot moment i evitaràs possibles repercussions negatives al teu organisme.

Finalment, amb aquestes tres claus és evident que ajudaràs el teu organisme a perdre pes de manera pausada i constant, que és molt millor i més sa que perdre pes de manera ràpida i precipitada. No esperis més i intenta-ho!