Imatge difuminada d'una dona comprant amb un carro al supermercat

Segur que el tens a casa: l'OCU indica quin és l'snack menys saludable del super

Tot i la seva popularitat, recomanen no abusar d'aquest snack

Molt de compte amb el que consumeixes com a aperitiu, ja que podria no ser tan beneficiós com creus. Encara que se'ns obri un món de possibilitats quan pensem en la paraula snack, no tot té el mateix efecte sobre la nostra salut.

Sense importar si ets més de dolç o salat, el cert és que a qualsevol supermercat trobaràs grans temptacions per menjar en el teu temps lliure. Tot i això, l'última anàlisi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha trobat quin és el menys saludable de tots.

L'OCU assenyala el pitjor snack dels supermercats

Després de l'estudi de l'OCU sobre snacks salats, s'ha descobert que un dels més consumits suposa una bomba de greixos per a qualsevol que el consumeixi.

Per arribar a aquesta conclusió, l'organització ha arribat a analitzar més de 202 mostres que estan a la venda a supermercats distribuïts arreu d'Espanya. En aquesta anàlisi, han tingut en compte l'etiquetatge nutricional i els ingredients de cadascuna.

I encara que van afirmar que la majoria, directament, no eren saludables, el menys recomanat són els aperitius en bossa. És a dir, els diferents tipus de patates que es poden trobar al supermercat.

Foto d'un bol amb patates fregides de bossa
La majoria de patates de bossa són el pitjor snack que podries comprar. | Pixabay
 

Per si no n'hi hagués prou, es tracta d'un snack que destaca per ser molt variat, ja que el podem trobar en diversos formats i amb sabors molt diferents. Per això, és més comú que els clients trobin moltíssimes bosses de patates que els puguin agradar.

I malgrat les diferències, comparteixen dos fets fonamentals: la majoria són patates que han estat fregides i tenen un alt contingut en sal, amb una mitjana del 3,8%. Així mateix, suposen una ingesta exagerada de greixos, que arriben al 24% de la seva composició.

El seu consum suposa un xut preocupant de greixos per al cos

Possiblement, aquest punt sigui el més alarmant i és que no n'hi ha per menys. A conseqüència d'aquest gran contingut en greixos i hidrats de carboni, cada paquet pot arribar a significar una ingesta de 600 calories de cop.

I encara que no pugui semblar gaire greu, cal tenir en compte que suposa el 30% de les calories que un adult hauria d'ingerir diàriament.

El 'pitjor' aperitiu que es podria consumir en excés

Si ens centrem en l'etiquetatge nutricional de tots ells, n'hi ha un que destaca negativament per sobre dels altres. Es tracta del producte Rodes de Patata, de la marca 'La Montaña', que les elabora a Madrid. Això és perquè, seguint l'escala del Nutriscore, ha obtingut una E, la pitjor puntuació possible.

Només amb menjar 100 grams d'aquest producte, estaràs ingerint un total de 586 calories, que, com hem assenyalat anteriorment, es tracta d'una quantitat de calories molt preocupant.

Així mateix, el 41,5% de les patates són només greixos. I no només això, sinó que conté un total de 2,3 grams de sal, quan la ingesta mitjana que es recomana s'estableix a no sobrepassar els 5 grams.

Muntatge de les patates de bossa 'La Montaña'.
Aquest snack tan conegut conté una gran quantitat de greixos. | CatalunyaDiari
 

Quins aperitius sí que són més saludables?

En cas que no et puguis resistir a gaudir d'un aperitiu, sempre pots optar per altres de més saludables que les bosses de patates. Encara que de primeres no puguin semblar tan apetitosos com altres, la veritat és que, amb paciència i originalitat, podràs preparar deliciosos snacks.

Entre ells, els fruits secs fregits al microones, les llavors o pipes torrades o la verdura al forn amb salses. Depenent dels teus gustos, podràs escollir entre els uns i els altres, l'única clau és no abusar i intentar aconseguir ingredients que comptin amb valors nutricionals beneficiosos per al teu organisme.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp