Imatge d'un guàrdia civil de trànsit.

El senzill truc de la Guàrdia Civil per saber si has de canviar els pneumàtics

Amb aquest senzill truc podràs saber quin és l'estat dels teus pneumàtics sense haver d'anar al taller

Tant si agafes el cotxe per fer un viatge llarg, com si l'utilitzes cada dia, és imprescindible portar els pneumàtics en bon estat. Tot i això, no sempre sabem com comprovar que estan correctes.

Per aquest motiu, la Guàrdia Civil ha publicat un truc al seu compte de Twitter que no ha passat desapercebut. Amb aquest gest, pretenen que tots els conductors puguin comprovar de manera senzilla si cal canviar o no els pneumàtics.

En només uns segons, podràs saber si estàs circulant amb seguretat, cosa necessària a l'hora d'emprendre qualsevol viatge amb el teu vehicle. A més, també t'estalviaràs un altre tipus de problemes, com ara el d'enfrontar-te a possibles sancions.

El truc infal·lible per comprovar l'estat dels pneumàtics

La Guàrdia Civil, pendent que els conductors coneguin a fons les necessitats del seu vehicle, ha decidit publicar al seu compte oficial de Twitter un truc infal·lible i molt senzill. Només caldrà una moneda d'un euro per poder-lo fer. Quan la tinguis, l'únic que has de fer és col·locar-la al dibuix de l'esquerda del pneumàtic.

Pneumàtic
És molt important canviar els pneumàtics quan toca | GETTY IMAGES

Si, un cop dins, pots veure la vora inferior daurada de la moneda, l'esquerda del teu pneumàtic no està a la profunditat a què ha d'estar. Aquesta és de fins a 1,6 mm per ser exactes, ja que és la mesura exacta per assegurar-nos que el cotxe pugui frenar correctament.

El truc ha estat difós per la Guàrdia Civil amb l'objectiu d'augmentar la seguretat als viatges dels conductors. A més, com que és tan senzill, podràs comprovar-ho ràpidament.

Què pot passar si portes els pneumàtics en mal estat?

Els pneumàtics del vehicle tenen la funció d´unir el cotxe amb l´asfalt. Per això és molt important mantenir-los en bon estat. Si no, podríem enfrontar-nos a conseqüències no gens desitjades.

1. Manca de seguretat

El primer motiu pel qual no has de viatjar quan els pneumàtics del cotxe no tenen dibuix, així com quan no compten amb la profunditat reglamentària, és la seguretat.

Quan estan en mal estat, el cotxe no frenarà de la manera correcta i es perdrà el control en una emergència. Això passa perquè els pneumàtics no es podran agafar amb precisió a l'asfalt.

2. Multa de la Guàrdia Civil

A més de per un motiu primordial de seguretat, portar els pneumàtics en bon estat i no desgastats també és important per no enfrontar-se a les sancions de trànsit. Conduir amb els pneumàtics pot comportar una sanció de 200 euros per part de la Guàrdia Civil de Trànsit.

Així mateix, es pot immobilitzar el vehicle i, en cas que li toqui, no passarà la revisió ITV. Això pot suposar una gran despesa abans que comencin les teves esperades vacances.

Què s'ha de fer per tenir cura dels pneumàtics?

Per no tenir problemes indesitjats, i per evitar una manca de seguretat que pot resultar fatal, el millor és estar sempre atent a l'estat dels teus pneumàtics. El millor, sobretot abans d'emprendre un viatge llarg, és sotmetre el cotxe a un exhaustiu control al taller. Així, es podran revisar tots els elements tècnics i mecànics per part d'un professional.

Foto de dos guàrdies civils de trànsit en un control.
La policia no s'ho pensarà dues vegades si portes els pneumàtics en mal estat | Europa Press

Per descomptat, és imprescindible controlar la pressió dels pneumàtics, si més no, un cop cada mes, sempre amb el cotxe en fred. Això és molt més important a l'estiu, ja que la calor pot produir el desgast de les gomes de manera més ràpida que durant l'hivern.

Ara que coneixes aquest infal·lible truc compartit per la Guàrdia Civil, recorda portar sempre al teu vehicle una moneda d'un euro. En qualsevol moment, podràs comprovar si els teus pneumàtics estan preparats per emprendre la marxa sense cap problema.