Dona menjant

L'snack saludable que fa aprimar i que et farà no tenir gana quan més ho necessites

Si el teu objectiu és perdre pes, has d'incloure aquests aliments a la teva dieta

Mengem per molts motius: per necessitat, per gana, per plaer... En qualsevol, sempre és important conèixer quins aliments estem ingerint. No obstant això, hi ha persones que en determinats casos poden consumir-ne alguns molt poc saludables, sobretot en moments d'ansietat.

La dificultat de renunciar al plaer immediat

Potser has tingut un mal dia i només vols arribar a casa per desconnectar de tot. Quan ho fas, t'envaeix una sensació pel teu cos gairebé incontrolable: necessites menjar alguna cosa. Tot i que aquesta acció és molt important per cobrir les nostres necessitats, no hem d'oblidar mai que l'hem de fer correctament.

Una dona menjant una hamburguesa i dolços
L'estrès o l'ansietat acostumen a ser la causa de menjar aliments poc saludables entre hores | Getty Images

És precisament en aquests moments de nervis, estrès o ansietat quan les nostres capacitats d'autocontrol es veuen reduïdes mínimament. Davant d'aquestes situacions és completament normal deixar-se portar i menjar coses (en la majoria de vegades) perjudicials per a la nostra salut.

El nostre únic objectiu en aquest moment és obtenir un plaer immediat per contrarestar el malestar que portem acumulat.

Si et sents identificat/da amb aquests hàbits, no et preocupis, perquè no ets l'única persona a qui li passa. A continuació veurem els millors aliments que podries tenir a mà per picotejar en aquests moments d'ansietat. A més a més d'estar bons... Són molt saludables!

1. Proteïna animal

Aquestes són indispensables per al nostre organisme i mai haurien de faltar a la dieta. Com més consumim... més defenses donarem al nostre cos. Així, doncs, recórrer a la proteïna animal és de les millors coses que podríem fer. Per això podem optar per consumir salmó o ou, per exemple. Són lleugers, saciants i sans.

2. Fruits secs i llegums

Si hi ha un avantatge que presenten els fruits secs... aquesta és la seva propietat ansiolítica natural. Evidentment els excessos mai són bons, però sempre serà un snack molt encertat. Perquè encara sigui més beneficiós, el millor és que els consumeixis de la manera menys processada possible.

Una cullera plena d'anacards
Els anacards són una molt bona opció | Getty Images

I de la mateixa manera que passa amb els fruits secs, els llegums també et poden proporcionar un efecte similar. Són rics en fibra, baixos en greixos i no aporten colesterol. Una alternativa veritablement saludable.

3. La fruita, fonamental

Tant si t'agafa durant el matí, com a la tarda o a la nit... menjar alguna peça de fruita és la millor opció que podries escollir. La seva aportació en fibra i vitamines t'ajudarà a pal·liar aquesta sensació de gana, i a més serà molt beneficiós per al teu cos. Alguns exemples podrien ser les pomes, els plàtans, les maduixes... Hi ha milers d'opcions!

Plat amb fruites diverses
Menjar fruites és la millor opció | Getty Images

I de la mateixa manera que donem importància a l'alimentació, amb les begudes passa el mateix. Si el teu objectiu és perdre pes i mantenir el teu cos en òptimes condicions, és important que sàpigues seleccionar també els líquids que ingereixes cada dia.

D'aquesta manera, els refrescos, els sucs ensucrats i les begudes alcohòliques les hauries d'eliminar completament de la teva vida. En canvi, una bona alternativa seria consumir aigua, infusions, sucs o liquats completament naturals.

I, finalment, no has d'oblidar que la pràctica d'exercici és imprescindible en qualsevol cas. Si vols obtenir uns bons resultats al teu pla de pèrdua de pes, has de saber quina alimentació i esport van agafats de la mà.

En mantenir-nos físicament actius el que aconseguirem és que es redueixi la nostra despesa calòrica i, a més, que el nostre metabolisme no es torni tan lent. Però no només això, en els moments més grans d'estrès o ansietat... practicar exercici és la millor medicina.