Dona menjant-se un bol de cereals

El superaliment ideal per entrenar el cervell i no oblidar-se de les coses mai més

Una bona alimentació ajuda a tenir el cervell sa

Portar una alimentació saludable és essencial perquè el cos funcioni correctament. La nutrició, a més, és una part fonamental per a prevenir moltíssimes malalties, entre les quals les que estan relacionades amb el cervell.

Aquest òrgan és força complex, i cada peça que el compon és fonamental perquè funcioni correctament. Per aquest motiu, és de vital importància que ens alimentem de manera saludable.

L'alimentació incideix en el cervell

Moltes investigacions han demostrat que la manera com mengem pot repercutir directament a la salut del cervell. Segons l'Institut Nacional sobre l'Envelliment, alguns aliments que ingerim poden produir inflamacions i altres afectacions que posteriorment podrien donar lloc a malalties neurodegeneratives, com ara l'Alzheimer o el Parkinson.

Noia amb un cervell de mentida a la mà
L'alimentació també és important per al cervell | Getty Images

Tot i això, un altre estudi publicat per la Universitat Tecnològica de Mèxic (UNITEC) va publicar un article en què demostrava que la glucosa d'alguns aliments pot ajudar que el cervell tingui més vitalitat.

En aquest sentit, avui et volem parlar d'un dels aliments que més ajuden a enfortir el cervell i a millorar-ne el funcionament.

Un cereal, el nostre aliat més fort

És important portar una alimentació variada i equilibrada, ja que així ens assegurarem que ingerim tots els nutrients necessaris. No obstant això, hi ha un cereal en concret que hauries d'afegir a la dieta. Es tracta d'un superaliment que amb múltiples beneficis per a l'organisme: la civada.

La civada és un dels cereals més consumits arreu del món, i no ens estranya. Té una gran quantitat de vitamines dels grups A, B, C i E i minerals com potassi, calci, ferro, magnesi, zinc i fòsfor. A més, també conté omega 3 i àcid fòlic.

Tots aquests components contribueixen a fer que el cervell es mantingui en forma i que el nostre sistema nerviós pugui treballar en condicions òptimes. D'aquesta manera, algunes funcions cognitives, com la memòria, poden millorar gràcies al consum de civada.

A més d'ajudar a prevenir trastorns com ara la depressió i l'estrès, també pot combatre la fatiga i els danys neurològics. Com pots observar, doncs, els beneficis que té són infinits. La pots incorporar a l'alimentació de moltes maneres: a l'esmorzar, en batuts o a les amanides, per exemple.

Bol amb civada
La civada és ideal pels esmorzars | Getty Images

És un aliment que, a més de sa, és saciant. Per tant, t'ajudarà a prevenir el colesterol i a regular el trànsit intestinal. I sabies que també està indicada per a altres usos?

Els beneficis de la civada

Quan sàpigues tots els beneficis que té, no dubtaràs a afegir aquest producte a la dieta.

1. És un tranquil·litzant natural

Té un alt contingut en avenina, que actua contra el nerviosisme. Si algun dia estàs més nerviós del compte o no pots agafar el son, prova de menjar-ne. Ràpidament notaràs com et tranquil·litza i et seda de manera natural.

2. Cuida el cor

Imatge d'un estetoscopi
Solen tenir un període d'incubació de 6 a 16 dies | Canva

La civada conté omega-3, àcid linoleic i greixos insaturats. Aquests components ajuden a disminuir el colesterol dolent, cosa que et pot salvar de patir hipertensió o, en casos més greus, atacs de cor. A més, exerceix positivament sobre altres òrgans, com el cervell.

3. Ajuda el sistema nerviós

Com hem assenyalat anteriorment, l'alt contingut en minerals i vitamines que té ajuda que el sistema nerviós es desenvolupi, es mantingui i funcioni de manera òptima.

4. És ideal per a la pell

Imatge de la pell d'una persona.
Una mascareta de civada ajuda a eliminar les cèl·lules mortes de la pell | Getty Images

Un altre dels aspectes més desconeguts de la civada és que conté propietats exfoliants. És perfecta per a cuidar la pell, ja que ajuda a eliminar les cèl·lules mortes. Prova a fer-te una mascareta casolana!

5. Té propietats antiinflamatòries

És un dels pocs cereals que conté propietats antiinflamatòries. Gràcies a l'alt contingut en tiamina i vitamines del grup B, la civada és ideal per a relaxar i desinflamar els teixits del cos.

Segur que ara no et faltaran raons per incorporar la civada a la dieta del dia a dia. Finalment, hi ha un altre aspecte que també podries tenir en compte. Si, abans de consumir la civada, la deixes en remull, desactivaràs els antinutrients. Per tant, quan la ingereixis, et podràs beneficiar millor de les propietats que té.