Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gran varietat de fruita i verdura

El superaliment que sempre llences a la brossa: redueix el colesterol ràpidament

Potser no ho saps, però aquest aliment pot fer-te un favor

Quan parlem d'un estil de vida saludable, possiblement se'ns venen moltes coses al cap. Tot i això, el propòsit per mantenir-nos sans rau principalment a eliminar factors de risc per a la salut. Per aconseguir això, hem de posar en pràctica certs hàbits.

L'alimentació: un hàbit imprescindible

No a qualsevol preu. Quan parlem d'un estil de vida sa en el qual insistim en l'alimentació, aquesta ha de ser tan equilibrada i saludable com sigui possible. Hem de seleccionar els aliments més beneficiosos per al nostre organisme.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), una dieta saludable ens pot ajudar a protegir-nos de la malnutrició i altres malalties no transmissibles. És per això que els hàbits alimentaris sans s'han d'inculcar des dels primers anys de vida.

Així, doncs, és important la ingesta d'aliments que ens aportin els nutrients i les vitamines que el nostre cos necessita. Per això, el consum de fruites, llegums, verdures, cereals, carn o peix és totalment imprescindible.

La coneguda fruita que guarda un secret que molts ignoren

Entre tots els grups d'aliments anteriors hi ha un que és especialment beneficiós per a la salut: el meló. El seu consum és ideal (sobretot en èpoques d'estiu) per la gran quantitat d'aigua que aporta.

Foto d'un meló.
Les llavors del meló contenen fibra i vitamines. | Getty Images

A més, és ric en vitamines A, B, C i E, així com en àcid fòlic i fibra. Altres minerals que també són presents en aquesta fruita són el calci, el ferro i el potassi. Com podeu veure, es tracta d'un aliment molt complet nutricionalment.

Tanmateix, aquest no és el punt clau d'aquest article. La dada que veritablement has de conèixer es troba a les llavors del meló. Pel que sembla, es tracta d'una de les parts més beneficioses que té aquesta fruita, encara que la majoria de les vegades passa desapercebuda, ja que moltes persones les tiren al fem.

Les múltiples propietats de les llavors de meló

El meló és una fruita ideal per mantenir-nos hidratats, així com per perdre pes o ajudar-nos a combatre l'envelliment. El millor de tot és que les llavors, a diferència d'allò que normalment se sol pensar, presenten múltiples propietats.

1. Ajuden a realitzar la digestió

Les llavors del meló, com que són riques en fibra, són les millors aliades per al nostre sistema digestiu. Gràcies a les seves propietats ens poden ajudar a combatre problemes intestinals, com ara el restrenyiment. I no només això, també són ideals per millorar el trànsit intestinal.

2. Protegeixen el nostre cor

Si hi ha alguna cosa que caracteritza aquestes llavors és el seu contingut en àcid linoleic. Aquest àcid conté propietats que poden ajudar a reduir els nivells de colesterol a la sang, així com determinats greixos dolents. Per això, la seva ingesta és ideal per mantenir el nostre cor protegit.

3. Són riques en vitamines

La seva aportació en vitamines és un dels grans beneficis que tenen aquestes llavors. Dins de totes elles es destaquen principalment les vitamines A, B12, C i D. Les vitamines són indispensables al nostre organisme, ja que sense elles el nostre metabolisme no treballaria.

Mig meló tallat
Pots afegir les llavors en amanides o batuts. | Getty Images

4. Redueixen algunes malalties

Tal com hem comentat anteriorment, les llavors de meló contenen un àcid molt important anomenat linoleic. Aquest àcid gras essencial no només ajuda a reduir els nivells de colesterol, sinó també dels triglicèrids.

5. Enforteixen el nostre sistema immune

I per últim, però no menys important, aquestes llavors són ideals per mantenir en òptimes condicions el nostre sistema immune. Gràcies a ell, el nostre organisme pot fer front i combatre infeccions i malalties, així com virus i bacteris que entrin al nostre cos.

Si vols beneficiar-te de tots aquests avantatges, prova de consumir les llavors de meló. Pots agafar-les i afegir-les a alguns plats com ara les amanides. O si ho prefereixes, també les pots incloure als teus batuts. Sigui com sigui, les seves propietats t'ajudaran a millorar la teva salut.