Imatge d'un supermercat.

El superaliment que treu el mal de cap i la ressaca acaba d'arribar a Catalunya

Aquest és el producte que curarà el mal de cap

Acaba d'arribar a Catalunya un superaliment originari del Japó i del sud de la Xina que conté múltiples beneficis per a la nostra salut. A més, segons els experts, aquest aliment pot ser la solució per treure el mal de cap i la ressaca.

Els països asiàtics ho han fet servir durant segles i des de fa molt poc ha arribat als nostres supermercats, malgrat que no creiem que trigui a aconseguir la popularitat que mereix. Per això, segueix llegint, t'explicarem tots els detalls perquè puguis conèixer aquest aliment a la perfecció.

El superaliment que acaba d'arribar a Catalunya i treu el mal de cap

El superaliment del qual parlem és una planta enfiladora que pertany a la família de les fabàcies i creix de forma natural als boscos: el kuzu. Aquesta planta és originària d'Àsia i es va introduir als Estats Units a finals del segle XIX. Des de llavors s'ha anat difonent per altres àrees, fins a arribar a Catalunya.

Kuzu a una cullera de fusta
Kuzu, el superaliment que acaba d'arribar a Catalunya | Getty Images

Als països orientals és tradicional cuinar l'arrel , la flor i la fulla de kuzu. I la veritat és que es tracta d'una planta que té diversos usos culinaris. Malgrat que, l'important és que ha estat i és encara avui dia una medicina.

Les propietats d'aquest superaliment, el kuzu, són molt beneficioses per al nostre organisme, però és especialment considerada beneficiosa per treure els mals de cap.

El kuzu i les seves boníssimes propietats contra la ressaca

Si d'una cosa no hi ha dubte és que tots hem experimentat alguna vegada horribles mals de cap. Però l'arrel d'aquesta planta que acaba d'arribar als supermercats de Catalunya com a suplement, pot ajudar molt positivament a posar remei a aquest mal.

Una noia amb un termòmetre tocant-se el front
Un remei pel mal de cap és el kuzu | Canva

Aquesta planta es fa servir per reduir al màxim els símptomes que pot provocar l'alcohol. És a dir, la ressaca i tot el que aquesta comporta: el mal de cap, malestar estomacal, vòmits i marejos. A més, cal ressaltar que també pot exercir un paper de prevenció a la migranya.

Però això no s'acaba aquí i és que entre els beneficis que té el kuzu també s'ha relacionat nombroses vegades amb ser un excel·lent remei per tractar l'alcoholisme.

Com afirma l'estudi realitzat per la prestigiosa universitat de medicina de Harvard, una sola dosi de kuzu redueix el consum d'alcohol. Això, sempre que sigui una situació extrema de consum immoderat. Els investigadors afirmen que aquestes dades són molt rellevants i esperançadores per al futur de la nostra societat.

Planta Kuzu
El kuzu pot ser un medicament per curar l'alcoholisme | Getty Images

Això vol dir que el kuzu pot arribar a ser una farmacoteràpia segura i eficaç per a totes les persones que tinguin dependència de l'alcohol.

Com podem fer servir el kuzu?

Avui dia, la forma més popular d'utilitzar l'arrel d'aquest superaliment és com a te. No obstant això, és evident que també es pot consumir d'altres formes, n'hi ha per a tots els gustos.

Moltes vegades les persones mengen altres parts de la planta, com ho passaria amb altres tubercles. I segons la part que decideixin, el mengen cruafregida o al forn.

Bol amb Kuzu
El kuzu és un aliment molt versàtil | Getty Images

A més, en ser tan versàtil també es pot utilitzar per empanar aliments, per escampar sobre pastissos o fins i tot afegir al farciment de pastissos. També, és popular emprar-la com a espècia per donar sabor a cremes i sopes, sempre sense arribar a modificar les. L'únic que cal fer és moldre-la a poc a poc fins a arribar a convertir-la en pols.

Finalment, com has pogut llegir en aquesta notícia, incorporar el kuzu com a remei casolà pot ser molt beneficiós per a l'organisme. Resulta molt fàcil d'incloure a les nostres dietes, el seu sabor és neutre, no té greus efectes secundaris i pot aconseguir substituir els medicaments per al mal de cap.